Schmeichel po roku mení klub. Bývalá opora Leicestru bude hrať v Belgicku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmeichel po roku mení klub. Bývalá opora Leicestru bude hrať v Belgicku

Kasper Schmeichel s dresom svojho nového zamestnávateľa.
Kasper Schmeichel s dresom svojho nového zamestnávateľa.rsca.be
Brankár Kasper Schmeichel (36) bude vo svojej kariére pokračovať v Anderlechte. Druhý tím belgickej ligovej tabuľky uviedol, že sa s Dánom dohodol na ročnej zmluve s opciou na pokračovanie.

Keď Schmeichel minulý rok prestúpil do OGC, mal miesto medzi troma žrďami isté - ako pod trénerom Lucienom Favrem, tak aj jeho nástupcom, dočasným koučom Didierom Digardom. Situácia v Nice sa však rýchlo zmenila po tom, ako sa kormidla túto sezónu ujal Francesco Farioli a jeho trénerský štáb.

Podľa francúzskej televíznej stanice RMC Sport predniesol majiteľ klubu Jim Ratcliffe požiadavku, aby sa Schmeichel objavil v základnej zostave ešte pred úvodným zápasom ostatnej sezóny v Toulouse. Favre však Ratcliffovo prianie ignoroval a do brány postavil Marcina Bulku.

"Určite nie je vôbec jednoduché túto situáciu zvládnuť. Nakoniec sa však jednoducho musíte rozhodnúť. Máme šťastie, že máme k dispozícii dvoch dobrých brankárov. Je potom úplne normálne, že jeden z nich nie je šťastný, ak sa nezmestí do zostavy," priznal vtedy Favre.

Obe strany sa nakoniec dohodli na ukončení spolupráce na juhu Francúzska, čím sa Schmeichel stal voľným hráčom, a teda mohol podpísať zmluvu aj po skončení letného prestupového obdobia. Netrvalo dlho a našiel si nové pôsobisko, v Jupiler Pro League bude obliekať dres Anderlechtu.

"Aj keď sme boli s kádrom spokojní, toto bola výnimočná príležitosť," komentoval prestup Jesper Fredberg, riaditeľ pre športové záležitosti v bruselskom klube.

Úloha brankárskej jednotky v Anderlechte v súčasnosti patrí Maxime Dupému, ktorý prišiel toto leto z Toulouse. Mimochodom, z klubu odišiel Hendrik Van Crombrugge do Genku a najmä Bart Verbruggen do Brightonu. Doteraz mal skúsený Francúz prakticky neotrasiteľnú pozíciu, je však otázne, ako sa teraz Dupého pozícia zmení po príchode Schmeichela.

Schmeichel bol doposiaľ aj napriek svojmu veku jednotkou v klube i reprezentácii.
Schmeichel bol doposiaľ aj napriek svojmu veku jednotkou v klube i reprezentácii.Flashscore

V každom prípade vedenie belgického celku neváhalo, keď sa naskytla možnosť získať Dána z trhu s voľnými hráčmi. "Priviedli sme brankára s množstvom skúseností. Príchod Kaspera Schmeichela zodpovedá našej túžbe mať špičkovú konkurenciu na všetkých postoch," uviedol Fredberg. 

"Anderlecht je obrovský klub. Bývalí spoluhráči sa o ňom vždy vyjadrovali srdečne a s nadšením. Bolo to niečo, čoho som naozaj chcel byť súčasťou," odkazuje Schmeichel.

Syn slávneho dánskeho brankára Petra Schmeichela bol do roku 2022 dlhoročnou oporou Leicesteru, ktorému v roku 2016 pomohol k senzačnému anglickému titulu. Za dánsku reprezentáciu odohral 93 zápasov.