Bolo pre nás dôležité získať trofej, povedal po víťazstve v pohári Van Nistelrooy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bolo pre nás dôležité získať trofej, povedal po víťazstve v pohári Van Nistelrooy
Nefalšovaná radosť trénera víťazného tímu.
Nefalšovaná radosť trénera víťazného tímu.Profimedia
Bývalý hviezdny hráč Ruud van Nistelrooy (46) získal prvú veľkú trofej vo svojej trénerskej kariére. PSV Eindhoven, ktorý prevzal pred touto sezónou, pod jeho vedením obhájil Holandský pohár. V nedeľňajšom finále zdolal Ajax Amsterdam 3:2 na penalty po tom, čo sa zápas po predĺžení skončil nerozhodne 1:1.

Na lavičke PSV začal minulé leto triumfom v domácom Superpohári a teraz získal pre klub jubilejnú 50. trofej. Eindhoven získal pohár už po jedenásty raz.

"Na tréningu sme sa často venovali penaltám. Je ťažké to zopakovať na preplnenom štadióne. Pohár však máme a nikto nám ho nevezme," povedal Van Nistelrooy, ktorý zažíva svoje prvé pôsobenie v ligovom tíme ako hlavný tréner.

"Bolo pre nás dôležité vyhrať trofej. Viem, aké je to prehrať vo finále pohára. Nemáte veľa šancí niečo získať, takže tlak je obrovský. Keď budú mať hráči 80 rokov, stále o tom budú hovoriť. Budú si to pamätať do konca života," povedal 46-ročný kouč, ktorý si dokonca zatancoval s hráčmi v kabíne.

Van Nistelrooy hral za PSV v rokoch 1998 až 2001 a za klub strelil 62 gólov. Nasledovalo pôsobenie v Manchestri United a Reale Madrid, s ktorými získal aj ligové tituly.