Atlético potvrdilo tretie miesto, Villarreal nevzdáva boj o Ligu majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético potvrdilo tretie miesto, Villarreal nevzdáva boj o Ligu majstrov
Aktualizované
Obranca Giménez sa teší zo svojho gólu.
Obranca Giménez sa teší zo svojho gólu.
Profimedia
Futbalisti Cádizu vyhrali v zápase 32. kola španielskej La Ligy proti Valencii. Villarreal doma porazil Celtu Vigo a stále je v hre o Ligu majstrov. Atlético potvrdilo tretie miesto, na dohľad má aj Real Madrid.

Cádiz - Valencia 2:1 (1:0)

Góly: 39. Escalante, 46. Guardiola - 51. Lino

Domáci sa dostali do vedenia v závere úvodného dejstva, keď center z rohového kopu predĺžil za seba Sobrino a Gonzalo Escalante nepokrytý v malom vápne hlavičkou rozvlnil sieť.

Cádizu skvele vyšiel takisto úvod druhého polčasu. Espino sa pohral s Cömertom, v päťke našiel Sergiho Guardiolu a ten sa rovnako zblízka nepomýlil. Zakrátko iskierku nádeje pre Valenciu vykresal po obrovskej chybe brankára Ledesmu v rozohrávke Samuel Lino.

Diego López mohol vyrovnať, hlavičku do rohu bránku mu Ledesma vyrazil. Cádiz po výhre poskočil na štrnáste miesto, Valencia ostáva sedemnásta.

Štatistický pohľad na zápas.
Flashscore

Villarreal - Celta Vigo 3:1 (2:1)

Góly: 2., 12. Jackson, 70. Terrats - 29. Larsen

O výhre favorita rozhodol skvelý úvod, pretože Nicolas Jackson strelil v dvanástej minúte už svoj druhý gól stretnutia. V oboch prípadoch obdržal prihrávky za obranu a vychutnal si gólmana Villara.

Následne však Parejo "panenkovsky" zahodil pokutový kop. Aby toho nebolo málo, tak center využil na zníženie Jørgen Larsen, pričom Villarreal zachránil tesne pred prestávkou gólman Reina. Vyrazil strelu Seferoviča a pokryl i dorážku Larsena z bezprostrednej blízkosti.

"Žltá ponorka" ustála ťažké minúty, v druhom dejstve pridal poistku Ramón Terrats, a tak má na piatom mieste štvorbodový náskokom pred Betisom, pričom päť bodov stráca na štvrtý Real Sociedad, ktorý momentálne drží poslednú miestenku do Ligy majstrov.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Flashscore

Espanyol - Getafe 1:0 (1:0)

Gól: 38. Joselu (pen.)

Barcelonský tím zvládol veľmi dôležitý súboj dvoch tímov namočených do záchranárskych prác. O troch bodoch rozhodol z pokutového kopu útočník Joselu. Espanyol tak preskočil Getafe na osemnástej priečke. Oba celky sú však stále v zóne zostupu a majú zhodný počet 31 bodov.

Real Valladolid - Atlético Madrid 2:5 (1:3)

Góly: 42. Larin (pen.), 74. Escudero - 20. Molina, 24. Giménez, 38. Morata, 86. Fernández (vl.), 90+3. Depay

Atlético sa rýchlo dostalo do trojgólového vedenia. Najskôr sa presadil Nahuel Molina, pridal sa k nemu stopér José Giménez a po zásahu Álvara Moratu sa zdalo, že je rozhodnuté, lenže Cyle Larin ešte do prestávky premenil pokutový kop a Sergio Escudero štvrťhodinu pred koncom znížil na rozdiel jediného gólu.

Záverečnú drámu ale favorit nepripustil, nakoľko si Joaquin Fernández strelil nešťastný vlastný gól. Piaty zásah pridal striedajúci Memhpis Depay. Atlético tak v tabuľke ostáva tretie dva body za Realom Madrid. Valladolid je pätnásty so štvorbodovým náskokom pred zónou zostupu.