Šesťgólová prestrelka vo Valladolide, Betis videl dve červené karty. Atlético vyhralo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šesťgólová prestrelka vo Valladolide, Betis videl dve červené karty. Atlético vyhralo
Aktualizované
Šesťgólová prestrelka vo Valladolide, Valjentova Malorka zachránila bod
Šesťgólová prestrelka vo Valladolide, Valjentova Malorka zachránila bodProfimedia
Futbalisti Valladolidu a Malorky si rozdelili body za remízu v úvodnom zápase nedeľného programu 28. kola španielskej La Ligy. Betis doma nepotvrdil pozíciu favorita a aj pre dve červené karty prehral s Cádizom. Valencia sa naďalej trápi, nebodovala ani v Almeríi. Atlético Madrid sa tešilo na pôde Raya Vallecano.

Real Valladolid - RCD Malorka 3:3 (1:0)

Góly: 34. K. Pérez, 69. Amallah, 87. Monchu - 54., 90+4. Muriqi (druhý z pen.), 58. Morlanes

Valladolid viedol po prvom polčase, ale hostia dokázali skóre otočiť v rozmedzí štyroch minút. Napriek tomu sa domáci takmer tešili z troch bodov, nakoľko vyrovnali a tesne pred koncom riadneho hracieho času skóroval Monchu. Nadstavený čas však priniesol penaltu a tú Muriqi premenil. Zaznamenal tak druhý gól v stretnutí.

Slovenský obranca Martin Valjent odohral v drese Malorky celý zápas a videl žltú kartu. Brankár Dominik Greif bol na lavičke náhradníkov.

Real Betis - Cádiz 0:2 (0:0)

Góly: 54. Alcaraz (pen.), 59. Ramos, ČK: 38. Canales, 61. Ruibal (obaja Betis)

Domáci tím bol jasným favoritom a chcel potvrdiť pozíciu celku bojujúceho o Ligu majstrov, lenže po chybe musel Canales faulovať, čím zamedzil samostatnému úniku, a tak videl červenú kartu. Napriek tomu potreboval Cádiz penaltu, aby otvoril skóre. Miranda zahral rukou, Rubén Alcaraz sa z bieleho bodu nepomýlil.

O päť minút neskôr zvýšil skóre Chris Ramos. Následne Ruibal udrel protihráča do tváre a  bolo z toho druhé vylúčenie. Betis po 28. kole stráca zo šiestej priečky na štvrtú už šesť bodov. Cádiz poskočil na štrnástu pozíciu a pomohol si v boji o záchranu.

Almería - Valencia 2:1 (0:0)

Góly: 49. Melero, 58. Babič - 61. Castillejo

Valencia pokračuje vo svojom trápení a znova sa nachádza v zostupovom pásme. V Almeríi prehrávala o dva góly a aj keď znížil Castillejo, bodové rozdelenie nezmenil. Domáci sa naopak vyšvihli na šestnástu pozíciu. Slovenský záložník Martin Šviderský znova sedel iba na lavičke náhradníkov.

Rayo Vallecano - Atlético Madrid 1:2 (0:2)

Góly: 85. F. García - 22. Molina, 24. Hermoso, ČK: 62. Lejeune (Rayo)

Atlético sa dostalo do vedenia dvomi zlepenými gólmi obrancov po sebe. Najskôr sa trafil Molina a následne Hermoso. Morata mohol navyše zvýšiť na rozdiel troch zásahov, no osamotený pred bránou zlyhal. Rayo dostalo ďalšiu ranu po červenej karte Lejeuneho. Aj keď Fran García ešte znížil, body získal favorit.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore