Ďalšia facka pre Ajax. V nadstavenom čase ho z pohára vyradili amatéri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia facka pre Ajax. V nadstavenom čase ho z pohára vyradili amatéri

Radosť outsiderov po góle na 2:0.
Radosť outsiderov po góle na 2:0.Profimedia
Katastrofálna jeseň Ajaxu nemá konca kraja. Amatérsky tím De Utrechtse Sportvereniging Hercules sa postaral o obrovskú senzáciu, keď slávny klub vyradil v druhom kole KNVB Beker. Piaty tím Eredivisie tak zakončil nevydarený rok 2023 ďalším sklamaním. Na Galgenwaarde, domácom ihrisku FC Utrecht, to v divokom zápase dopadlo 3:2 pre domácich. Amatérsky celok strelil víťazný gól vo štvrtej minúte nastaveného času.

Na silne podmáčanom ihrisku bol v prvých osemdesiatich minútach rozdiel v úrovni oboch tímov minimálny. Ajax sa trápil najmä v defenzíve, čo sa prejavilo už v 16. minúte. Jordi Paulinho sa dokázal presadiť z pravej strany a ideálne dopravil loptu k Timovi Pietersovi, ktorý ešte v sezóne 2020/21 hral za Jong FC Utrecht. Dvadsaťdvaročný útočník zároveň skvelou strelou spoza šestnástky zvýšil na 2:0.

V záverečnej fáze zápasu domácim očividne dochádzali sily. Snažili sa odolávať tlaku Ajaxu, ale aj tak museli strpieť dva góly vo vlastnej bráne. Skórovali Brian Brobbey a Chuba Akpom. Záver stretnutia však patril outsiderovi zo štvrtej divízie. Hercules udrel z jednej z posledných akcií a hrdinom bol Mats Grotenbreg, ktorý dostal loptu za chrbát hosťujúceho brankára.