Angličania v Reale Madrid väčšinou sklamali. Zmení to Bellingham?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Angličania v Reale Madrid väčšinou sklamali. Zmení to Bellingham?

Bude Bellingham hviezdou Realu Madrid?
Bude Bellingham hviezdou Realu Madrid?Profimedia
Jude Bellingham (19) sa stal iba šiestym anglickým hráčom v histórii Realu Madrid. Jeho päť predchodcov väčšinou veľa vody nenamútilo.

Laurie Cunningham

Útočník sa v roku 1979 stal prvým Angličanom v "bielom balete" a bol jeho členom päť rokov, pričom ale hosťoval v Manchestri United aj Sportingu Gijón. Celkovo odohral 66 zápasov a strelil dvadsať gólov. Raz vyhral ligu a dvakrát Copa del Rey. Do Madridu sa ešte dvakrát vrátil, ale nastupoval za konkurenčné Rayo Vallecano. Bohužiaľ, v roku 1989 zomrel pri autohavárii.

Steve McManaman

Po deviatich sezónach v Liverpoole prestúpil počas leta 1999 a zažil úspešné roky. Dvakrát vyhral Ligu majstrov a rovnako dva razy sa tešil z úspechu v La Lige. K tomu pridal španielsky i európsky Superpohár. V roku 2000 vo finále LM proti Valencii strelil gól a bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu.

David Beckham

Po príchode v roku 2003 sa stal mediálnou ikonou a z marketingového hľadiska priniesol Realu Madrid veľmi veľa, no dokopy s ním za štyri roky vyhral jediný titul a španielsky Superpohár. Počas 116 duelov strelil trinásť ligových zásahov. Následne odišiel do Los Angeles Galaxy.

Michael Owen

Z Liverpoolu prichádzal ako víťaz Zlatej lopty, no spolupráca s Realom Madrid nebola najlepšia. Nedostával sa do základu, kde hrali primárne Ronaldo s Robinhom. Často naskakoval z lavičky, napriek tomu strelil šestnásť gólových rán. Prišiel za osem miliónov eur, po jednej sezóne ho Newcastle kúpil za dvojnásobok.

Jonathan Woodgate

Anglický stopér sa radí na špicu najhorších nákupov v histórii Realu Madrid. Televízia BBC o ňom v dokumente povedala, že pôsobenie začalo zle a skončilo ešte horšie. Do hlavného mesta Španielska dorazil v roku 2004 za vtedy závratných osemnásť miliónov eur so zranením a keď sa konečne dostal na ihrisko, tak pri debute si strelil vlastný gól a bol vylúčený. Počas dvoch rokov odohral iba štrnásť stretnutí a odišiel do Middlesbrough.

Jude Bellingham

Po týždňoch fám, ktoré hovorili o tom, že Bellingham sa v lete pripojí k Realu Madrid, španielsky klub konečne oficiálne oznámil prestup a podpis zmluvy s bývalým hráčom Borussie Dortmund. Angličan sa zaviazal celku z hlavného mesta na nasledujúcich šesť sezón.

Bellingham napriek mladému veku už niekoľko rokov na najvyššej úrovni preukazuje, že patrí medzi najlepších hráčov sveta. Angličan spĺňa všetky podmienky moderného a kvalitného stredopoliara s perfektným prehľadom, výbornou rozohrávkou, citom pre finálnu prihrávku aj výstavbu hry.

Zároveň mu nie je cudzí návrat do defenzívy a získavanie lôpt. S jeho príchodom získal Real Madrid hráča na najbližších, pokojne, 15 rokov. Viac sme sa analýze prestupu venovali v samostatnom článku.