Poberali vysoký plat, nehrávali: Odchádzajú Hazard, Mariano či Jones

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poberali vysoký plat, nehrávali: Odchádzajú Hazard, Mariano či Jones

Hazard ani Mariano nezanechali na Bernábeu hlbokú stopu.
Hazard ani Mariano nezanechali na Bernábeu hlbokú stopu.Profimedia
Po skončení ročníka 2022/23 je jasné, že nové pôsobiská si budú hľadať známi hráči, ktorí sa nedokázali presadiť vo svojich doterajších pôsobiskách a ich kariéra nabrala veľmi zlý smer.

Mariano Díaz

Dominikánsky útočník vyhral s Realom Madrid viac trofejí ako strelil gólov. Celkovo patril do tímu, ktorý dvihol nad hlavu trinásť pohárov, vrátane troch víťazstiev v La Lige a dvoch v Lige majstrov, zatiaľ čo spolu vsietil iba dvanásť presných zásahov. 

Do klubu prišiel ešte ako dorastenec. Postupne sa dostal do "áčka" a v sezóne 2016/17 bol súčasťou prvého tímu. Pre nízky hrací čas odišiel do Lyonu, kde zažiaril 18 ligovými gólmi a vrátil sa naspäť, lenže nedokázal sa presadiť. Najviac odohral počas ročníka 2020/21 a to dokopy 22 stretnutí, strelil iba jeden zásah.

Najpamätnejší moment pre fanúšikov Realu navždy bude, keď prišiel do hry proti Barcelone v nadstavenom čase a hneď strelil gól na 2:0. Čoraz bližšie je odchod Mariana do Saudskej Arábie.

Štatistiky Mariana z posledných sezón.
Štatistiky Mariana z posledných sezón.Flashscore

Mariano sa narodil v Španielsku, ale vďaka svojej matke mohol reprezentovať Dominikánsku republiku. Nastúpil za ňu len raz, proti Haiti strelil gól. Už 29-ročný útočník ochádza zo Santiago Bernábeu po vypršaní zmluvy zadarmo.

Samotný hráč bol dlhodobo prebytočným a veľakrát ho Real Madrid chcel predať, no Mariano vo viacerých prípadoch sám odmietol odísť. Akoby mu vyhovovalo poberať päť miliónov eur ročne a dokopy nič nerobiť.

Phil Jones

V roku 2011 ho ako veľký talent priviedol do Manchestru United ešte legendárny Sir Alex Ferguson. Označil ho za hráča s obrovským potenciálom, ktorý má byť lídrom tímu, ale jeho odkaz bude pre mnohých fanúšikov úplne iný. Hlavne pre zdravotné problémy, ktoré výrazne ovplyvnili aj čas na hracej ploche.

Tie začali už v sezóne 2012/13, keď mal Jones najskôr problém s chrbtom a následne podstúpil operáciu kolena. V júli 2015 podpísal nový štvorročný kontrakt a vo februári 2019 znova rovnako dlhý, nad čím už mnohí naozaj krútili nosom.

Anglický obranca toho veľa neodohral.
Anglický obranca toho veľa neodohral.Flashscore

Od začiatku ročníka 2019/20 do záveru nedávno skončeného nastúpil iba na 13 zápasov, no v tomto ročníku nehral vôbec. Naposledy bol na ihrisku 2. mája 2022 proti Brentfordu, aj to iba šestnásť minút. Celý duel odohral zatiaľ posledný raz v januári 2022 s Wolves.

Veľké zdravotné problémy pripravili stopéra o lepšiu kariéru. Napriek tomu medzi rokmi 2011 a 2018 odohral slušných 27 zápasov za národný tím Anglicka. Dostal sa do nominácií na EURO 2012, MS 2014 a dokonca aj MS 2018.

Posledné zranenia Phila Jonesa.
Posledné zranenia Phila Jonesa.Flashscore

Arthur Melo

Pre veľký futbal ho vychovalo Grêmio, všimla si ho Barcelona, lenže jeho kariéra nenabrala správny smer. Na Nou Campe nemohli byť nadšení, že zaplatili takmer 40 miliónov eur. Arthur sa nestal takou oporou, ako si vedenie predstavovalo a nič sa na tom nezmenilo ani po prestupe do Juventusu.

Brazílčan v posledný deň minuloročného letného prestupového obdobia zamieril na ročné hosťovanie s opciou do Liverpoolu, čo dopadlo katastrofálne. Za celý rok odohral iba jeden jediný zápas a aj to bol na ihrisku len trinásť minút pri prehre 1:4 s Neapolom.

Mal problémy s kondíciou aj zraneniami. Všetko sa začalo už v Juventuse. Budúcnosť Arthura ostáva poriadne nejasná, nakoľko ho nechce už ani turínsky tím.

Zranenia Arthura.
Zranenia Arthura.Flashscore

Eden Hazard

Ideálny prestup, dával veľký zmysel. Real Madrid získal jedného z najlepších hráčov sveta, lenže zranenia totálne pokazili reputáciu belgického génia, ktorý teraz uvažuje aj o ukončení kariéry. Počas štyroch rokov viac pauzoval ako hral a rok pred koncom kontraktu sa nakoniec s Realom Madrid dohodol na predčasnom ukončení spolupráce.

Všetko sa to začalo v novembri 2019, keď sa prvýkrát zranil proti PSG a potom sa to všetko nabaľovalo. Hlavne členok, ale aj koleno, s ktorým musel ísť na operáciu. Počet zranení Hazarda sa už asi ani nedá spočítať. Viackrát sa stalo, že sa zranil hneď, ako sa vrátil. Bol síce s tímom, no za štyri roky odohral iba 54 ligových stretnutí. Aj to zväčša z lavičky.

Dokopy strelil za Real Madrid iba sedem gólov a paradoxne ani raz nezasiahol do El Clásica, pričom sa ich hralo za ten čas dosť. Belgičan má v zbierke šesť veľkých trofejí vrátane dvoch víťazstiev v La Lige či jednom úspechu v Lige majstrov.

Posledných päť zranení Hazarda bolo v tomto roku.
Posledných päť zranení Hazarda bolo v tomto roku.Flashscore