Atlético prekvapivo nestačilo na Alavés. Simeoneho tím s viacerými negatívnymi zápismi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético prekvapivo nestačilo na Alavés. Simeoneho tím s viacerými negatívnymi zápismi

Alavés doma uspel.
Alavés doma uspel.Profimedia
Futbalisti Deportiva Alavés prekvapivo vyhrali v nedeľnom zápase 32. kola španielskej La Ligy proti Atléticu Madrid.

Alavés - Atlético Madrid 2:0

Alavés sa proti favoritovi dostal do vedenia, o čo sa postaral svojim druhým gólom v sezóne uruguajský stredopoliar Carlos Benavídez, ktorý iba druhý raz od polovice januára nastúpil v základnej zostave. Navyše sa ešte nikdy netrafil viac ako dva razy v jednom ligovom ročníku. K tomu pridal jeden zásah na úrovni Copa del Rey.

Prvú asistenciu od 9. januára 2022 zaknihoval skúsený útočník Kike García. Atlético dostalo už desiaty gól v tejto sezóne vo všetkých súťažiach spoza pokutového územia, čo je najviac za éry trénera Simeoneho na lavičke a zároveň najvyšší počet spomedzi všetkých účastníkov La Ligy. 

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Svoj najlepší ročník v najvyššej španielskej súťaži zažíva Luis Rioja, ktorý strelil už piaty gól a na konte má aj štyri asistencie. Ani jedno z týchto dvoch čísel ešte v La Lige nezaznamenal. Carlos Vicente pridal tretiu prihrávku počas tohto ligového ročníka.

Madridský tím navyše inkasoval aspoň raz v každom z ostatných dvanástich zápasov, dokopy skončilo v sieti 21 lôpt, čo je najhoršia séria od záveru roka 1999, keď v dvanástich zápasoch Atleti inkasovali až 23-krát. Alavés poskočil na trináste miesto, ukončil šnúru troch prehier. Z predošlých deviatich duelov vyhral iba jeden.

Navyše prehral už jedenásť vonkajších zápasov v sezóne, čo Simeone ešte nezažil. Atlético Madrid síce ostáva štvrté, ale na tretiu Gironu stráca už sedem bodov a pred piatym Bilbaom má trojbodový náskok. Navyše budúcu sobotu do hlavného mesta Španielska pricestuje práve tento baskický tím.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Real Madrid - Barcelona 3:2

Prečítajte si náš zápasový sumár.

Ďalšie výsledky:

Getafe - Real Sociedad 1:1

Almería - Villarreal 1:2