Hrať El Clásico za Barcelonu je privilégium, mám rád to napätie, hlási Gündogan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hrať El Clásico za Barcelonu je privilégium, mám rád to napätie, hlási Gündogan
Gündogan sa teší na bitku s Realom.
Gündogan sa teší na bitku s Realom.Profimedia
Ilkay Gündogan (33) sa opäť vyjadril k svojim slovám smerom k Ronaldovi Araújovi (25), ktoré spoluhráčovi venoval po vypadnutí Barcelony z Ligy majstrov. Tentoraz tak urobil pre oficiálny klubový kanál, aby jasne vysvetlil konštruktívnu kritiku. Následne priblížil aj svoj pohľad na víkendové El Clásico.

Gündoganovi sa nepáčil prístup Araúja k bráneniu v spornej situácii, po ktorej Uruguajčan videl červenú kartu už v 29. minúte duelu s PSG. Ešte s pomerne otvorenou ranou z rozlúčky s Ligou majstrov Nemec vysvetlil svoje dôvody. Bez toho, aby menoval mladšieho kolegu, spresnil, že hráči sa musia poučiť zo svojich chýb.

"Pri všetkej frustrácii, sklamaní, ktoré nám posledný zápas spôsobil, je to niečo, čo môžeme využiť. Všetci hráči, najmä tí mladí, to môžu pretaviť na motiváciu k lepším výkonom a povedať si, že túto skúsenosť už majú za sebou," vravel stredopoliar Barcelony a pokračoval:

"Keď príde ďalšia sezóna, za podobných okolností si uvedomia, že sa stalo niečo, čo potom môžu využiť a pokúsiť sa vyhnúť chybám, ktoré urobili v minulosti. Hral som v Lige majstrov asi 12 sezón, možno viac, nie som si istý, a vyhral som ju len raz." 

Skúsený nemecký futbalista tvrdí, že teraz treba obrátiť list a sústrediť sa na Real Madrid. "Mám pocit, že sa veľmi tešíme na El Clásico. Futbal je niekedy zábavný, pretože pred dvoma dňami sme utrpeli ťažkú porážku, sklamanie a veľmi frustrujúcu noc, teraz nás čaká obrovský zápas, jeden z najväčších, aké môžete v európskom futbale vidieť.

Pre Kataláncov asi neexistuje lepší spôsob, ako vymazať zlú spomienku a triumfom vo veľkom derby si vytvoriť nádej do zvyšku sezóny La Ligy. "Je cítiť, že Clásico je niečo veľmi výnimočné. Cítil som to v zápase na Montjuicu a aj v Superpohári v Arábii. Je to iná atmosféra, mám rád to napätie. Je privilégiom hrať tento duel, hrať ho za Barcu," povedal.

V októbrovom ligovom súboji to boli Los Blancos, ktorí aj napriek rýchlemu zásahu Gündogana zo šiestej minúty bitku zvládli. "Bola to veľká česť streliť gól v mojom prvom El Clásicu. Škoda, že výsledok nebol lepší, pretože v konečnom dôsledku znamená moj gól menej. Bol by som radšej, keby som ho nedal a dosiahli by sme víťazstvo," zaspomínal si.

Poučený z chýb z jesenného súboja tvorca hry vraví, že "ak chcete poraziť Real, musíte v prvom rade využiť svoje šance a obmedziť príležitosti, ktoré mu ponúknute. To je jedna z ich skvelých vlastností - ak majú šancu, aj keď nie veľmi veľkú, dokážu streliť gól". Najväčší duel španielskeho futbalu štartuje 21. apríla o 21:00 na Estadio Santiago Bernabéu.