Máme šancu na titul, musíme poraziť Real, avizuje Xavi pred El Clásicom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Máme šancu na titul, musíme poraziť Real, avizuje Xavi pred El Clásicom

Xavi na tréningu pred zápasom s Realom.
Xavi na tréningu pred zápasom s Realom.FC Barcelona
Tréner Barcelony Xavi (44) chcel svojim hráčom pred El Clásicom poslať pozitívne a motivujúce odkazy. Na tlačovej konferencii pred veľkým duelom uviedol, že šance na titul stále žijú, jeho tím však musí veľkého rivala zdolať.

Šance svojho tímu: "V nedeľu máme príležitosť vrátiť sa do boja o titul v La Lige. Zhodou okolností je to najdôležitejší zápas sezóny. Narazíme na silný Madrid, ktorý vyradil najlepšie mužstvo sveta Manchester City. Eufória je obrovská a sú veľmi ťažkým súperom. Dnes sme trénovali dobre, včera sme mali 'opicu' po Lige majstrov. Tím je plný entuziazmu bojovať o ligové prvenstvo."

Mentalita: "Musia nastať zmeny. Hnev, frustráciu a bezmocnosť z Ligy majstrov treba premeniť v náš prospech. Po tomto týždni v LM nás čaká posilnený a motivovaný Real."

Úvodný tlak súpera: "Dnes sme o tom hovorili, že v prvých minútach každého polčasu bude Madrid tlačiť. Sú doma. Musíme byť veľmi odvážni. Je to ideálny moment na to, aby sme ukázali osobnosť. Na zápas sme sa dobre pripravili, myslím si, že môžeme hrať kvalitne a uspieť. Kľúčové budú prvé minúty, aby sme hru upokojili a vysoko pritlačili."

El Clásico, finále: "Je to pre nás najdôležitejší zápas. Musíme vyhrať, aby sme vytvorili tlak na lídra tabuľky. Ak uspejeme, budeme strácať len päť bodov."

Dobrá bilancia Barcelony na Bernabéu: "Máme pred Madridčanmi všetok rešpekt na svete. Prehrali jeden zápas z 31 a ani my nemáme zlú bilanciu. Nedeľný duel vnímam ako príležitosť priblížiť sa k nim. Chceme súťažiť."