Premiérové El Clásico? Sníval som o tom, že budem hrať za klub svojho života, vraví Cubarsí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Premiérové El Clásico? Sníval som o tom, že budem hrať za klub svojho života, vraví Cubarsí
Cubarsí uchvátil už viacero odborníkov.
Cubarsí uchvátil už viacero odborníkov.Profimedia
Španielsko sa chystá na slávne El Clásico. Ostro sledovaný duel napíše v rámci súťažných súbojov už svoju 257. časť, pre Paua Cubarsího (17) to však bude jeho prvá kapitola v tomto známom meraní síl. Ak Xavi (44) dá mladému obrancovi šancu, tak svoj prvý zápas proti Realu si odkrúti na štadióne rivala v nedeľu 21. apríla.

Cubarsí vtrhol na scénu svetového futbalu ako víchor a krátko po jeho prvých výkonoch vo farbách Barcelony sa z každej strany hrnuli slová chvály. V marci si už dokonca obliekol aj dres seniorskej reprezentácie Španielska, keď na chvíľu zasiahol do duelov s Kolumbiou a Brazíliou.

Teraz na talentovaného beka čaká ďalšia veľká výzva - derby s Realom na Estadio Santiago Bernabéu. Blaugranas mieria do hlavného mesta s vedomím, že iba víťazstvo im pomôže udržať istú dávku nádeje na obhajobu titulu v La Lige. Los Blancos si na čele tabuľky na svojho odvekého oponenta vybudovali osembodový náskok.

Katalánci musia prekonať frustráciu z vypadnutia z Ligy majstrov, v Madride ich totiž čaká dôležitý súboj. Práve odhodlanie a aktivita Cubarsího boli kľúčmi k nedávnemu oživeniu herného prejavu Barcelony, tínedžer sa od konca januára predstavuje v základnej zostave.

"Musíme odovzdať všetko, dať 200%, aby sme sa v nedeľu pokúsili uhrať dobrý výsledok. Sme vo veľmi ťažkej situácii, ale musíme to zmeniť,“ povedal pre oficiálny kanál klubu mladík, ktorému by nemusela ujsť ani nominácia na EURO 2024.

Raketový vzostup Španiela pokračuje a neznepokojuje ho ani konfrontácia s najväčším klubovým súperom. "Keď som bol malý, sníval som o tom, že budem hrať v týchto zápasoch a budem reprezentovať klub svojho života," uviedol. Ak Cubarsí zasiahne do zápasu v Madride, predĺži sa jeho séria dvanástich po sebe idúcich ligových vystúpení.

Real Madrid - Barcelona (nedeľa, 21:00)