El Clásico ponúkne aj súboj brankárov. Lunin a ter Stegen chcú doviesť svoje tímy k víťazstvu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
El Clásico ponúkne aj súboj brankárov. Lunin a ter Stegen chcú doviesť svoje tímy k víťazstvu
Ter Stegen a Lunin budú stáť na opačnej strane barikády.
Ter Stegen a Lunin budú stáť na opačnej strane barikády.FC Barcelona / Profimedia
Vždy, keď príde na rad El Clásico, väčšina očí sa sústredí na útočnú silu v podobe Bellinghama (20), Lewandowského (35), Viníciusa (23), Yamala (16) či Rodryga (23) a mnohých ďalších. Rovnako dôležitý však bude aj úspech v defenzíve, kde budú mať posledné slovo brankári.

Ukrajinská senzácia

Reale Madrid pôsobí muž, ktorý v poslednom čase potešil fanúšikov. Nie je ním nikto iný ako Andrij Lunin. Ukrajinec síce nie je plnohodnotnou brankárskou jednotkou, ale nájdu sa aj takí, ktorí ho označujú za rovnocenného so zraneným Courtoisom. Ide o veľké slová, ktoré nečakaná hviezda premieňa na skutočnosť.

Už aj preto, že sa stal hrdinom Los Blancos, keď v rozhodujúcom zápase proti Manchestru City zneškodnil dva pokutové kopy Bernarda Silvu a Kovačiča a zariadil postup do semifinále Ligy majstrov. Lunin, ktorý vyhral súboj s Kepom o post strážcu svätyne pri absencii belgickej jednotky, ponúka svojimi zákrokmi veľkú istotu. "Zamoru" síce nevyhrá, pretože nedosiahne minimálny počet 28 odohraných zápasov na kvalifikovanie sa o trofej, ale má najlepší priemer inkasovaných gólov v porovnaní s odohranými zápasmi.

Madridský gólman odohral 19 z doterajších 31 stretnutí La Ligy, v ktorých inkasoval len 11 gólov a udržal si 10 čistých kont vrátane posledných dvoch v rade.

Lunin zatiaľ odchytal v lige 19 stretnutí.
Lunin zatiaľ odchytal v lige 19 stretnutí.Flashscore

Ter Stegenova spoľahlivosť

Ak Luninove výkony dodali Realu Madrid pokoj v zadných radoch, to isté sa dá povedať o ter Stegenovi v Barcelone. V 21 zápasoch inkasoval 17 gólov. V posledných šiestich však žiadny. Odkedy Iago Aspas v 27. kole La Ligy strelil v 47. minúte zápasu gól v drese Celty, ter Stegen vzadu úraduje. Getafe, Athletic, Malorka, Atlético Madrid, Las Palmas a Cádiz totiž proti nemu nedokázali skórovať.