Vitesse prišlo o rekordných 18 bodov, zostupuje pre neplnenie licencie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vitesse prišlo o rekordných 18 bodov, zostupuje pre neplnenie licencie
Vitesse bolo odpočítaných 18 bodov.
Vitesse bolo odpočítaných 18 bodov.ANP
Holandský prvoligový klub Vitesse Arnhem sa v piatok dozvedel zlú správu. Licenčná komisia Holandského futbalového zväzu (KNVB) mu odpočítala 18 bodov za opakované neplnenie požiadaviek licenčných predpisov. Pre tím to znamená istý zostup z Eredivisie.

KNVB v oficiálnom vyhlásení uviedla, že "výška sankcie vychádza z mimoriadnej závažnosti a rozsahu porušenia licenčných predpisov súťaže". Vitesse údajne počas vyšetrovania možného porušenia pravidiel poskytlo nepresné informácie a aktívne zatajovalo informácie, ktoré boli pre vyšetrovanie dôležité.

Nie je vylúčené, že tímu budú uložené ďalšie sankcie. Výbor KNVB by chcel v najbližších týždňoch vyšetriť ďalšie možné pochybenia a očakáva od vedenia klubu plnú spoluprácu.

Vitesse v tejto sezóne Eredivisie v 30 zápasoch štyrikrát zvíťazilo, päťkrát remizovalo a 21-krát prehralo. Po odpočítaní bodov je v tabuľke na poslednom 18. mieste s jedným mínusovým bodom. Do konca súťaže mu zostáva odohrať štyri zápasy. Tím z Arnhemu pôsobí v najvyššej súťaži bez prerušenia už 35 rokov. Klub sa rozhodol, že sa proti rozhodnutiu neodvolá.