Barcelona na tri roky bez Ligy majstrov? Klub opäť obvinený z porušenia finančného fair play

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona na tri roky bez Ligy majstrov? Klub opäť obvinený z porušenia finančného fair play

V Barcelone riešia zložitú situáciu.
V Barcelone riešia zložitú situáciu.Profimedia
Až na tri roky môže byť od budúcej sezóny futbalová Barcelona vylúčená z Ligy majstrov za porušenie finančného fair play. Uviedol to nemecký denník Welt am Sonntag s odkazom na dobre informovaný zdroj, podľa ktorého bolo účtovníctvo katalánskeho klubu značne chaotické. Výšku trestu sa má Barcelona podľa španielskeho denníka Marca dozvedieť vo februári.

Španielsky majster dostal už v júli od UEFA pokutu pol milióna eur za nedodržanie fair play. Dôvodom boli chybne vykazované zisky z predaja nehmotného majetku. Teraz hrozí Barcelone oveľa ťažší postih pre porušenie finančných predpisov UEFA, podľa ktorých sú kluby povinné mať v rovnováhe výdavky a príjmy. Hodnotí sa vždy posledný trojročný cyklus.

"Blaugranas" v septembri oznámili čistý zisk 304 miliónov eur (zhruba 7,5 miliardy korún) a zdalo sa, že hrozba trestu, ktorá sa nad zadlženým klubom vznášala dlhšiu dobu, je zažehnaná. Finančné reguly UEFA sa však vzťahujú výhradne na futbalové obchody a posledná výročná správa Barcelony vykázala príjmy vo výške stoviek miliónov eur napríklad z predaja televíznych a marketingových práv a tiež z iných športov, ktoré nemajú na hodnotenie UEFA vplyv.

Podľa zákulisných informácií Welt am Sonntag mal katalánsky klub vo finančných záznamoch neporiadok a môže prísť o Ligu majstrov na dva až tri roky. "Čím väčšia strata, tým väčší trest," citoval denník svoj zdroj.

Čaká Barcelonu tvrdý trest a obdobie bez Ligy majstrov?
Čaká Barcelonu tvrdý trest a obdobie bez Ligy majstrov?Profimedia