Vytvoríme si šance a nedokážeme ich premeniť, mrzí Xaviho strata bodov vo Valencii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vytvoríme si šance a nedokážeme ich premeniť, mrzí Xaviho strata bodov vo Valencii
Lewandowski sa za posledný mesiac presadil iba raz.
Lewandowski sa za posledný mesiac presadil iba raz.TASR
Futbalisti Barcelony stratili v sobotňajšom zápase 17. kola La Ligy na ihrisku Valencie ďalšie body. Úradujúci španielsky majster len remizoval 1:1 a v uplynulých štyroch ligových dueloch zvíťazil iba v jednom. Podľa trénera hostí Xaviho Hernandéza (43) odohralo mužstvo veľmi dobré stretnutie, dva body považuje za stratu.

Valencia - Barcelona 1:1

"Blaugranas" otvorili skóre v druhom polčase. Frenkie de Jong našiel v šestnáske Raphinhu, Brazílčan prihral na druhej strane úplne voľnému Félixovi, ktorý zakončil do odkrytej brány. Domáci však v 70. minúte vyrovnali vďaka Guillamónovi. Stredopoliar sa uvoľnil na hranici šestnástky a trafil presne do pravého horného rohu bránky. V závere mohli zabezpečiť hosťom tri body Ferran Torres alebo Raphinha, no Mamardašvili zachránil Valencii cennú remízu.

Barcelona sa posunula v tabuľke na tretie miesto, keď o bod preskočila Atlético. Na druhý madridský tím Real stráca štyri a prekvapujúceho lídra z Girony šesť bodov, všetci traja konkurenti však majú zápas k dobru.

"Musíme byť oveľa silnejší v súperovej šestnástke. Vieme si vytvoriť šance, ale nedokážeme ich premeniť a preto sa nám nedarí vyhrávať zápasy. Odnášame si len bod, s ktorým sme veľmi nespokojní," povedal Xavi.

Dvadsaťsedemnásobný španielsky šampión počas uplynulého týždňa prekvapujúco prehral v Lige majstrov na pôde belgického Royalu Antverpy, no Katalánci mali už pre duelom istý postup. Nakoniec obsadili prvé miesto v skupine H a po dvojročnej pauze sa predstavia vo vyraďovacej fáze. Predstavitelia klubu vrátane prezidenta Joana Laportu vyjadrili Xavimu podporu pred stretnutím vo Valencii, ktoré španielske médiá označili za "finále".

"Sme s trénerom, toto nie sú dobré chvíle pre nikoho z nás. Musíme byť jednotní, aby sme to zvrátili," uviedol Pedri. Stredopoliar nebol spokojný s výsledkom na štadióne Mestalla: "Akýkoľvek duel, v ktorom nezískame tri body, je pre nás tvrdou ranou. Urobili sme veľa vecí správne, ale nedali sme viac gólov. Myslím si, že naša hra bola oveľa lepšia ako v zápase s Gironu, v ktorom sme neboli dobrí."

"Los Ches" bodovali po dvoch prehrách a posunuli sa na 10. priečku. "Vynaložili sme obrovské úsilie, dosiahli sme remízu. Na ihriskách súperov sa ale trápime, nedarí sa nám," skonštatoval jediný strelec domácich, ktorý prvýkrát v novej sezóne La Ligy nastúpil v základnej jedenástke. "Tréner dáva v tíme priestor iným hráčom, ale ja vždy pracujem na tom, aby som bol k dispozícii, keď ma budú potrebovať," dodal Guillamón.