Barcelona oslavovala titul na Camp Nou: La Liga je naša, rovnako aj budúcnosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona oslavovala titul na Camp Nou: La Liga je naša, rovnako aj budúcnosť
Busquets prebral trofej pre majstra ligy v lóži Camp Nou.
Busquets prebral trofej pre majstra ligy v lóži Camp Nou.
AFP
Barcelona po zápase s Realom Sociedad oslavovala na Camp Nou pred viac ako 88 000 divákmi ligový titul, ktorý z rúk prezidenta španielskej federácie Luisa Rubialesa (45) prevzal Sergio Busquets (34).

Pri radostných momentoch už nezáležalo na tom, že Katalánci práve prehrali svoj prvý domáci zápas v sezóne. Hneď ako si kapitán Sergio Busquets prevzal trofej vo VIP lóži, po objatí s prezidentom Joanom Laportom zišiel na ihrisko, aby si urobil pamiatkovú fotografiu a oslávil to s hráčmi a trénermi.

Následne sa prihovoril fanúšikom a zožal ovácie. A ako prvých spomenul tých, ktorí začali ročník s tímom, ale už v ňom nie sú: "Chcem sa poďakovať Aubameyangovi, Bellerínovi, Memphisovi, Piquému a mladým hráčom, ktorí nám pomohli získať tento titul. Taktiež všetkým zamestnancom, ktorí sú v ústraní, ale sú rovnako dôležití ako my a nechávajú nám tie najlepšie podmienky." Na rade bolo podanie rúk s lodivodom Xavim a spoločné zoradenie sa okolo stredového kruhu hracej plochy.

Chcel som vyhrávať tituly. Podarilo sa nám to vďaka tomu, že sme skvelý tím a máme úžasnú fanúšikovskú základňu. Veľmi vám ďakujem za vašu podporu, pretože bez vás by to nebolo možné. Na záver si uvedomte, že toto je len začiatok. La Liga je naša, rovnako ako budúcnosť. Visca Barça a visca Catalonia," doplnil Busquets.

Xavi á la Cruyff

Potom sa slova ujal tréner mužstva Xavi, ktorý musel niekoľko sekúnd čakať, aby mohol prehovoriť po potlesku fanúšikov v stoji. "Ak si spomínate, na deň Gampera som požiadal o jednotu všetkých fanúšikov Barcelony. Nastal čas poďakovať sa predovšetkým prezidentovi a jeho predstavenstvu za bezpodmienečnú podporu tohto kádra. Sme mu veľmi vďační," vravel šťastný kormidelník.

"Vďaka patrí aj všetkým zamestnancom a hráčom, ktorí na ihrisku odovzdali všetko. A nakoniec ďakujem fanúšikom, bez vás by to nebolo ono. Počas celej sezóny ste boli veľkolepí," uviedol Xavi a vyjadril poklonu klubovej legende Johanovi Cruyffovi. 

Fotografia majstrov ligy 22/23
AFP