Barcelona si opäť poistila svoj klenot. S Baldem sa dohodla na ďalších piatich rokoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona si opäť poistila svoj klenot. S Baldem sa dohodla na ďalších piatich rokoch

Balde v zápase Ligy majstrov proti Antverpám.
Balde v zápase Ligy majstrov proti Antverpám.AFP
Zdá sa, že Katalánci majú post ľavého obrancu dobre zabezpečený. A to až na nasledujúcich päť rokov. Barcelona oznámila predĺženie zmluvy s hráčom, ktorý 18. októbra dovŕši ešte len 20 rokov. S Alejandrom Baldem sa dohodla na vylepšení kontraktu. S agentom Jorgem Mendesom vedenie rokovalo niekoľko mesiacov.

Je to už druhé predĺženie s Baldem za posledné dva roky. Obranca v lete 2021 predĺžil kontrakt do roku 2024 s výkupnou klauzulou 500 miliónov eur. Jeho dobré výkony však viedli klub k tomu, aby jednému zo svojich najprespektívnejších futbalistov v kádri zatvorili dvere pred možným odchodom počas budúceho leta.

Mládežnícky produkt, ktorý prišiel do Barcelony len vo veku ôsmich rokov, prešiel prakticky všetkými kategóriami a stal sa nespornou stálicou prvého tímu pod vedením Xaviho Hernándeza. Tréner o ňom pred niekoľkými týždňami povedal, že "je to zázrak a má obrovský potenciál. Navyše môže hrať na oboch stranách. Barça má teraz krajného obrancu na 15 rokov."

Pokračovanie Baldeho je súčasťou projektu obnovy mladých talentov, ktorý katalánsky klub spustil pred niekoľkými mesiacmi s cieľom upevniť žiarivú a najmä úspešnú budúcnosť s trofejami pre Barcelonu. Ďalším na rade je Lamine Yamal, ktorého tiež zastupuje Mendes.