Barcu vykúpil na Balaídose Lewandowski z penalty. Atlético si zgustlo na Las Palmas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcu vykúpil na Balaídose Lewandowski z penalty. Atlético si zgustlo na Las Palmas
Aktualizované
Lewandowski má na konte už 12 gólov.
Lewandowski má na konte už 12 gólov.Profimedia
Sobotný program 25. kola španielskej La Ligy priniesol porciu štyroch stretnutí. Hneď v prvom si madridské Atlético schuti zastrieľalo proti Las Palmas. Svoju rolu zvládla aj Barcelona, ktorú zachraňoval v nadstavenom čase z penalty Lewandowski gólom na konečných 2:1.

Atlético Madrid - Las Palmas 5:0

Už pred zápasom sa "Los Colchoneros" na svojho súpera určite tešili. Veď v predchádzajúcich dvadsiatich zápasoch sa strelecky proti Las Palmas presadili v každom. Dokopy nastrieľali 42 presných zásahov. Proti žiadnemu inému celku nemajú lepšiu gólovú bilanciu. A ďalšie dva pridali už do dvadsiatej minúty. O oba sa postaral Marcos Llorente. V 25. zápase aktuálneho ročníka zaznamenal šiesty gól, čo je jeho druhá najvyššia hranica v jednej sezóne v rámci La Ligy. Tú najlepšiu dosiahol v 20/21 (12 gólov v 37 dueloch). 

Po zmene strán sa o slovo prihlásil dvakrát aj Correa. V 62. minúte skóroval z pokutového kopu. Bola to ôsma premenená penalta v sérii. Len od septembra 2013 sa presadili z bieleho bodu hráči Atlética Madrid viackrát (9). Tesne pred záverečným hvizdom spečatil rezultát na 5:0 striedajúci Memphis Depay. To všetko bez oddychujúceho jedenásťgólového Griezmanna a zraneného trinásťgólového Moratu.  Zverenci Diega Simeoneho uspeli po dvoch stretoch bez výhry. Naopak, hráči Las Palmas prišli o šnúru dvoch kôl bez prehry.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Celta Vigo - FC Barcelona 1:2

Balaídos nie je obľúbená pôde pre Kataláncov. V ostatných ôsmich prípadov tam dokázali uspieť len raz. A k tomu vždy inkasovali minimálne dva góly. Zverenci Xaviho Hernándeza všetko zmenili v sobotu večer. Robert Lewandowski otváral skóre zásahom tesne pred odchodom do kabín. Po prestávke sa podarilo okamžite vyrovnať, za pomoci Koundého, domácemu Aspasovi. Pre skúseného Španiela to bol desiaty gól do siete ter Stegena. Stal sa vôbec prvým, ktorý na takúto métu proti Nemcovi siahol. Za ním sa nachádza päťgólový Maxi Gómez. 

Ani jeho štvrtý gól v ročníku na body nestačil. V samom závere po faule na Lamineho Yamala prišiel pokutový kop. Najskôr Lewandowski zaváhal, no brankár Guaita urobil nedovolený krok dopredu a nestál na čiare. Pri opakovanom pokuse sa už poľský kanonier nemýlil a zariadil pre svoje mužstvo tri body. Stále platí, že Barcelona zostáva jediným tímom, ktorý získal najviac bodov v záverečnej pätnásťminútovke (24). Naopak, Celta Vigo v tomto časovom pásme najviac stratila (13). Od sezóny 98/99 "Blaugranas" bodovali na Balaídos vždy, keď sa im podarilo strelecky presadiť ako prvým (5-3-0).

Ďalší sobotný program 25. kola La Ligy:

Osasuna - Cádiz 2:0

Valencia - Sevilla 0:0