Betis ukončil sériu bez výhry. Prestrelka v Andalúzii, Valjent pri prehre v Girone

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Betis ukončil sériu bez výhry. Prestrelka v Andalúzii, Valjent pri prehre v Girone
Aktualizované
Futbalisti Sevilly potvrdili výbornú formu.
Futbalisti Sevilly potvrdili výbornú formu.Profimedia
Španielska La Liga mala vo štvrtok na programe zvyšné stretnutia 33. kola. V akcií bol slovenský reprezentant Martin Valjent (27), ktorý nezabránil prehre Mallorcy na pôde Girony. Betis uspel na trávniku Bilbaa a Rayo zdolalo doma Valladolid.

Sevilla - Espanyol 3:2 (1:2) 

Góly: 22. Gil, 69. Ocampos (z 11m), 88. Gueye - 29. Rekik (vl.), 43. Puado

Sevilla si môže povedať, že krízu, s ktorou sa väčšinu prebiehajúcej sezóny borila, zažehnala. Vo štvrtok sa radovala zo štvrtého víťazstva z ostatných piatich kôl. Nestačila iba na Gironu, ktorej podľahla doma. Súboj so zachraňujúcim sa Espanyolom nebol vôbec jednoduchý. Skóre otvoril po dvadsiatich minútach Gil. Jeho gól musel odobriť systém VAR. Krátko po polhodine hry bol videorozhodca opäť v permanencii, tentoraz na opačnej strane. Keď sa ako posledný dotkol lopty nakoniec domáci Rekik. Andalúzania zažili nepríjemný záver prvého dejstva. Dve minúty pred odchodom do kabín poslal hostí do vedenia Puado. Nádherne napriahol spoza šestnástky do ľavého horného rohu brány Dmitroviča. 

Aj štatistiky potvrdzujú zaslúženú výhru Sevilly
Aj štatistiky potvrdzujú zaslúženú výhru SevillyFlashscore

Po zmene strán vyrovnal v 69. minúte Ocampos a vlial tak svojmu tímu do žíl potrebný impulz na prípadný obrat. Ten nastal v 88. minúte, zblízka rozhodol o troch bodoch Sevilly Gueye. Celok z Barcelony vyhral z posledných desiatich duelov iba raz. Aj preto mu patrí s 31 bodmi predposledná priečka.

Girona - RCD Mallorca 2:1 (1:0)

Gól: 45.+2 Bernardo, 84. Castellanos - 80. Muriqi (z 11m)

Girona sa radovala zo štvrtej výhry v piatich posledných stretnutí. Ďakovať môže najmä životnej forme svojho kanoniera Castellanosa, ktorý v spomínanom období nastrieľal sedem presných zásahov. Celkovo ich má na konte už trinásť. Do siete Mallorcy pálil presne šesť minút pred koncom trojbodový zásah, keď si našiel na zadnej žrdi hlavou prudký center spoluhráča Martína. 

Pohľad cez štatistiky
Pohľad cez štatistikyFlashscore

Hosťom nestačilo ani vyrovnanie desať minút pred koncom. V základnej zostave odohral plnú minutáž slovenský reprezentant Martin Valjent. Brankár Dominik Greif presedel súboj na lavičke. Girona je siedma a na šiestu priečku, ktorá jej zaručí predkolo EKL, má od Betisu (zápas k dobru) manko dvoch bodov.

Bilbao - Betis 0:1 (0:1)

Gól: 6. Willian José, ČK: 90+3. Vivian (Bilbao)

Ale Betis sa v budúcom ročníku Európy vzdať nechcel a na trávniku Bilbaa vstúpil do zápasu výborne. Už v šiestej minúte sa hostia ujali z vôbec prvej akcie. Po dlhom aute nedokázali domáci odkopnúť loptu do bezpečia, ideálne sa pred bránou zorientoval Willian José a poslal Betis do vedenia. Autor zásahu našiel v dvadsiatej minúte prihrávkou pod seba osamoteného Péreza, no ten zblízka Símona neprekonal. Tesne pred koncom prvého polčasu si hráči Betisu vypracovali po rohovom kope ďalšiu šancu, no Akouokou mieril do brvna. 

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Po zmene strán šance opadli. Až v 69. minúte sa odhodlal k strele z diaľky domáci Sancet, no mieril do brvna. O necelých desať minút neskôr predviedol mimoriadne dôležitý zákrok Bravo, keď skvelo zasiahol proti zakončeniu Raúla Garcíu. Udržal si tak čisté konto a zároveň dôležité tri body, vďaka ktorým Betis odskočil spomínanej Girone na päť bodov. Vyhral po troch kolách. Bilbao, naopak, ťahá trojzápasovú sériu bez víťazstva. 

Vallecano - Valladolid 2:1 (0:0)

Gól: 48. de Tomás, 80. Camella - 84. León

Na pôde Raya sa hralo vyrovnané stretnutie. V devätnástej minúte pohrozil domáci García, ale z otočky nechal vyniknúť brankára Masipa. Gólman Valladolidu po návrat z polčasovej prestávky predsa len inkasoval. Palazón odcentroval zľava do pokutového územia, kde našiel hlavu nabiehajúceho de Tomása, ktorý poslal Vallecano do vedenia. Vyrovnané mohlo byť už o dve minúty na to. Mumin neodkopol loptu zo šestnástky, dostal sa k nej Larin, no jeho prudkú ranu stihol zastaviť brankár Dimitrievski.

Štatistický pohľad
Štatistický pohľadFlashscore

Čo nevyšlo hosťom, predviedli s gólovou bodkou domáci v úvode záverečnej desaťminútovky. Valladolid si nerozumel v kombinácii, García získal loptu, krátkou prihrávkou ju ponúkol Camellovi a ten sa zblízka nemýlil. Hostia sa nechceli vzdať. Neprešlo ani päť minút a znížili. Po rohovom kope hlavičkoval presne León. Uzavrel výsledok. 

Tabuľka La Ligy
Tabuľka La LigyFlashscore