Cancelo si nadobro zabuchol dvere na Etihad Stadium. Man City je nevďačný klub, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cancelo si nadobro zabuchol dvere na Etihad Stadium. Man City je nevďačný klub, tvrdí
Joao Cancelo sa oprel do Manchestru City.
Joao Cancelo sa oprel do Manchestru City.Profimedia
Obranca Joao Cancelo (29) sa v médiách pustil do zdrvujúcej kritiky Manchestru City. Klub, v ktorom má stále platnú zmluvu a s ktorým získal tri majstrovské tituly, označil za nevďačný. Futbalista, ktorý je momentálne na hosťovaní v Barcelone, sa pustil aj do manažéra Pepa Guardiolu. Obvinil ho z klamstva. Skúsený obranca sa netajil tým, že sa v budúcnosti nechce vrátiť na Etihad Stadium.

Dvadsaťdeväťročný Cancelo podľa denníka The Sun nazval slávneho trénera Pepa Guardiolu klamárom. Ešte v čase, keď portugalský reprezentant hrával za City, trénera údajne nahnevala hráčova reakcia na to, že nebol zaradený do zostavy na FA Cup. Dokonca malo dôjsť k hádke.

V úspešnom manchesterskom klube potom opakovane dostávali prednosť Nathan Aké a Rico Lewis. "V tom čase zaznelo veľa klamstiev. Nikdy som sa nad nikoho nepovyšoval, ani som nikoho neponižoval. Vždy som bol tímový hráč. Môžete sa spýtať Nathana a Rica," zveril sa futbalista.

"Vadilo mi, keď ľudia z klubu hovorili takéto veci. Myslím si, že počas troch rokov, ktoré som tam strávil, som bol veľmi dôležitým hráčom. Vždy som robil všetko v prospech klubu a urobil maximum pre úspech," pokračoval Portugalčan a ponúkol konkrétny príklad, keď sa obetoval pre klub.

"Raz som sa stal obeťou prepadnutia, ale hneď na druhý deň som hral na Emirates proti Arsenalu. To sú veci, na ktoré sa nezabúda. Manželku a dcéru som nechal doma osamotené, hoci boli vystrašené. Teraz si však ľudia budú pamätať hlavne to, čo povedal tréner Guardiola."

"Má oveľa väčšiu moc ako ja. Navyše hovorím pravdu, neklamem. Niektoré veci však si nechávam pre seba," škodoradostne sa vyjadril hráč, ktorý strávil druhú polovicu minulého roka na hosťovaní v Bayerne a teraz je na hosťovaní v Barcelone. Katalánsky klub dúfa, že ho v lete podpíše na prestup. Podľa SunSport má však o stredného obrancu záujem aj Arsenal.

V každom prípade Cancelo považuje odchod z Manchestru City za správnu vec. Možno prišiel o cenné treble, ale nevníma to ako problém. "Odišiel som do Bayernu a neľutujem to. Bolo to správne rozhodnutie. Odišiel som do klubu, ktorý ma naozaj chcel. A teraz som v Barcelone, súhlasil som so znížením platu, ale ani v najmenšom ma to netrápi," nechal sa pre zmenu počuť v portugalských médiách.

Cancelo odohral za Manchester City 154 zápasov, v ktorých strelil deväť gólov a pridal 22 asistencií. S anglickým klubom získal tri ligové tituly a Carabao Cup. V tejto sezóne odohral za Barcelonu 32 zápasov vo všetkých súťažiach a nastúpil na 22 z 29 ligových stretnutí.