Barcelona musí konať. Najmladší obranca v histórii Španielska zaujal kluby z Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona musí konať. Najmladší obranca v histórii Španielska zaujal kluby z Premier League
Cubarsí je v hľadáčiku zahraničných záujemcov.
Cubarsí je v hľadáčiku zahraničných záujemcov.Profimedia
V drese Španielov nastúpil v piatok 22. marca proti Kolumbii Pau Cubarsí. V prípravnom zápase sa vo veku 17 rokov a 60 dní stal druhým najmladším hráčom v histórii národného tímu a takisto aj najmladším obrancom. Talentovaný mladík dokazuje svoj potenciál aj vo farbách Barcelony a jeho hodnota na trhu exponenciálne rastie.

Cubarsí sa v kvalitnej športovej forme prezentoval aj v strete s Kolumbiou. V drese seniorskej reprezentácie Španielska si počas debutu pripísal osem minút, no víťaznú premiéru nezažil. 

Šéfovia katalánskeho klubu sú z mladého obrancu nadšení. Existujú však reálne obavy, že v lete by mohol Barcelonu opustiť. Záujem už prejavilo viacero klubov z Premier League. Vzhľadom na to, že jeho výstupná klauzula má hodnotu iba 10 miliónov eur, získať ho je pomerne jednoduché pre ktorýkoľvek z anglických tímov.

S týmto vedomím sa Blaugranas rýchlo snažia dohodnúť s Cubarsím na novej zmluve, ktorá by výrazne upravila aj jeho klauzulu o uvoľnení. Denník Marca oznámil, že mladíkovi už bola predložená ponuka vylepšeného kontraktu. Keďže však ešte nemá 18 rokov, predĺžiť svoju zmluvu môže maximálne o dva roky. 

Katalánci si už pred časom poistili služby hviezdičky Yamala. V najbližšej dobe sa budú chcieť vyhnúť tomu, aby o Cubarsího prišli za pomerne nízku čiastku. Za posledných pár týždňov sa totiž ukázal ako jeden z najlepších mladých obrancov v Európe.