Talentovaný Yamal často premýšľa o budúcnosti, tlak si pripúšťať nechce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Talentovaný Yamal často premýšľa o budúcnosti, tlak si pripúšťať nechce
Yamal vie, kde sú jeho priority.
Yamal vie, kde sú jeho priority.Profimedia
Lamine Yamal si vo svojich šestnástich rokoch postupne podmaňuje futbalový svet. Hráč Barcelony musí okrem športových povinnosti zvládať aj tlak, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou života vrcholového atléta.

Yamal v rozhovore pre denník Marca nahlas uvažoval o svojej budúcnosti: "Z času na čas sa zastavím a premýšľam, čo budem robiť, keď budem mať 26 rokov a budem už desať rokov medzi elitou. Často si kladiem túto otázku. Všetko sa pre mňa vyvíja dobre, pokračujem v sezóne s klubom a potom pôjdeme na EURO do Nemecka."

Tým, ktorí sa ho pýtajú, či cíti tlak, odpovedá presvedčivo: "Snažím sa nepripúšťať si ho, pretože v konečnom dôsledku, keď naň myslíte, vznikajú problémy."

"Sú to veci, ktoré by ste mali mať v hlave. Necítim tlak, pretože hrám za klub, ktorý milujem, za Barcelonu, v najkrajšom meste na svete. Takže mám všetko. Momentálne je všetko skvelé, nemá zmysel príliš premýšľať a zvyšovať tlak. Môžeme snívať o tom, že opäť vyhráme domácu súťaž aj Ligu majstrov, pretože ak existuje šanca, musíme vždy bojovať až do konca," - zdôraznil hráč, ktorý už nakukol aj do seniorskej reprezentácie.