Chukwueze svojím predstavením vyškolil Real: Bláznivý gól, je sen vyhrať v Madride

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chukwueze svojím predstavením vyškolil Real: Bláznivý gól, je sen vyhrať v Madride

Mladík sa blysol parádnym vystúpením.
Mladík sa blysol parádnym vystúpením.Profimedia
Ďalší úder nádejam Realu Madrid na titul zasadil Samuel Chukwueze (23). Nigérijský útočník vo farbách Villarrealu žiaril aktivitou, dvakrát skóroval a pripísal si veľký podiel na skalpe giganta.

Zverenci Carla Ancelottiho sa na súboj s Villarrealom naladili najlepším možným spôsobom, keď na Camp Nou zdolali svojho odvekého rivala z Barcelony 4:0 a postúpili do finále Copa del Rey.

Na tento cenný zápis "Los Blancos" nenadviazali, pred domácimi fanúšikmi utrpeli porážku a ich počet ligových bodov ostáva na méte číslo 59. Líder z Katalánska má šancu odskočiť na rozdiel 15 bodov, ak v pondelok porazí Gironu.

"Bol to ťažký zápas, mali sme šance, mohli sme zvýšiť na 3:1 a spomaliť tempo hry, ale nestalo sa," povedal Ancelotti pre Movistar Plus a pokračoval: "Potrebovali sme lepšie brániť. Ak mám byť úprimný, bolo pre nás ťažké byť stopercentne motivovaní, to je úplne normálne."

Strelci duelu v Madride
Strelci duelu v MadrideFlashscore

Real sa ujal vedenia po štvrťhodine, keď sa pokus Marca Asensia odrazil od obrancu Paua Torresa do vlastnej siete. Hostia dokázali vyrovnať v 39. minúte zásluhou Chukwuezeho, ktorý vyškolil Nacha a následne prekonal Thibauta Courtoisa.

Vinícius Jr. vrátil Realu vedenie dve minúty po začiatku druhého polčasu, pretancoval sa cez defenzívu súpera, technicky zakončil a pripísal si svoj deviaty ligový zásah v sezóne.

V 71. minúte zverenci Quiqueho Setiena opäť vyrovnali, keď obrana Madridu nedokázala vyčistiť priestor pred bránou, čo umožnilo Josému Luisovi Moralesovi presne vystreliť z tesnej blízkosti. VAR o malú chvíľu zrušil pôvodné rozhodnutie o ofsajde a na ukazovateli svietilo skóre 2:2.

Rýchlonohý Nigérijčan strelil svoj druhý zásah 10 minút pred záverom stretnutia, prezentoval sa efektným projektilom z hranice šestnástky do ľavého horného rohu, čím umlčal domácich priaznivcov na Santiago Bernabéu.

"Bláznivý gól. Je sen streliť ho a vyhrať v Madride. Som veľmi šťastný. Budúcnosť bude oveľa lepšia. Musím využiť tento moment a naďalej sa zlepšovať," vravel nadšený Chukwueze. Jeho tím, ktorý sa v boji o miestenku do Ligy majstrov vyšplhal na piate miesto tabuľky, najbližšie hostí zostupom ohrozený Valladolid.