Courtois bude mimo mesiace a Real hľadá náhradu. Navas, de Gea alebo niekto iný?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Courtois bude mimo mesiace a Real hľadá náhradu. Navas, de Gea alebo niekto iný?
Courtois a Navas počas spoločného pôsobenia v Reale Madrid.
Courtois a Navas počas spoločného pôsobenia v Reale Madrid.Profimedia
Belgický brankár Thibaut Courtois (31) si roztrhol predný skrížený väz v kolene a Realu Madrid bude chýbať zatiaľ nešpecifikovanú dobu, ale určite to bude niekoľko mesiacov. "Biely balet" okamžite oznámil, že začína hľadať náhradu. Kto by ňou podľa Flashscore Správ mohol byť?

V prvom rade je potrebné poznamenať, že skúsený gólman patrí medzi najužšiu špičku na svete, pričom je mnohými považovaní za momentálne najlepšieho brankára. Jeho miestami čarované zákroky priniesli v poslednom období Realu Madrid množstvo úspechov. Teraz o túto "skalu" medzi tromi žrďami tím Carla Ancelottiho nečakane prichádza.

Na začiatku prestupového obdobia si vedenie kráľovského veľkoklubu stanovilo jasný plán na prestupovom trhu. Jeho súčasťou bola pozícia dvojky, pretože ako voľný hráč mohol prísť skúsený David Soria z Getafe. Tým by "Los Blancos" nahradili súčasného náhradníka Andrija Lunina. Ten nakoniec zostal a meniť sa nemalo nič. Teraz sa, samozrejme, bude.

Nedá sa predpokladať, že by sa Ukrajinec posunul do brány trvalejšie, aj keď mal dobrú prípravu. Preto sa naskytá otázka, kto by mohol prísť. Očakáva sa, že to bude skúsený gólman, ktorý by súhlasil s maximálne ročným kontraktom, pretože Courtois má plnú dôveru trénera i vedenia, a keď sa dá zdravotne do poriadku, znova bude číslom jeden. Belgičan si vo štvrtok počas tréningu roztrhol predný skrížený väz v kolene.

Program Realu Madrid na začiatku sezóny La Ligy.
Program Realu Madrid na začiatku sezóny La Ligy.Flashscore

Keylor Navas

Nejednému fanúšikovi Realu Madrid určite veľmi rýchlo napadlo toto meno. Kostarický futbalista je asi najnedocenenejším brankárom svojej generácie a určite najlepším, aký sa kedy narodil od severnej hranice Brazílie po Severný pól. Zažiaril na MS 2014 a z Levante ho kúpil práve Real. Vytlačil z pozície jednotky Ikera Casillasa, stál medzi tromi žrďami pri troch úspechoch v Lige majstrov po sebe. Nedočkal sa však konca, aký by si na Santiago Bernábeu zaslúžil.

I keď bol na svojom vrchole, "biely balet" dotiahol Courtoisa, a tak zamieril do PSG. Tam zas prišiel Talian Gianluigi Donnarumma, čo Navasa prinútilo hosťovať v Nottinghame. Stále patrí medzi svetovú špičku a keďže je v Paríži len dvojkou, mohol by byť pre Real ideálnym kandidátom.

Avšak, tu prichádza hypotetická otázka, ako by zareagovalo vedenie PSG? Vzhľadom na ságu okolo Mbappého a značne rozhodené vzťahy klubov, by francúzsky tím nemusel už len z princípu hráča pustiť. Navas má platný kontrakt do konca začínajúcej sezóny 2023/24.

David Soria

Už spomenutý brankár z Getafe by mohol byť asi najľahším cieľom, nakoľko ak by mu bolo "garantované" miesto jednotky, tak by nemal nad čím váhať. V aktuálnom klube sa mu skončila zmluva a stále neodišiel nikde inde. Namiesto boja v druhej lige by mohol súťažiť o ligový titul a chytal by aj v Lige majstrov. To sú pre každého futbalistu obrovské lákadlá.

Napriek vypadnutiu v minulej sezóne podával skvelé výkony, predvádzal exkluzívne zákroky a bez diskusie je jedným z najlepších gólmanov Španielska. Na jeho smolu nehral v kvalitnejšom tíme. Rodák z Madridu navyše strávil dokopy osem rokov v akadémii "La Fábrica".

David de Gea

Síce je odchovancom Atlética, v ktorého drese sa dostal do svetového futbalu, ale jedno vážne spojenie s Realom tu už bolo. V lete 2015 jeho prestup za niečo cez 30 miliónov eur z United stroskotal len preto, že všetky potrebné "papierovačky" sa nestihli dotiahnuť v posledných hodinách prestupového obdobia.

Teraz je Španiel bez klubu. Po dvanástich rokoch opustil "Old Trafford" a nahlas sa hovorilo o záujme zo Saudskej Arábie. Ten utíchol a ako keby sa nič nedialo. Skúsený gólman by mohol byť ideálnou náhradou Courtoisa. Patrí medzi svetovú špičku, aj keď médiá i fanúšikovia často hľadali príčiny ako ho kritizovať. Navyše je voľným hráčom, čiže ak by mali záujem obe strany, prekážka by sa nenašla.

Hugo Lloris

Asi najmenej pravdepodobná možnosť, no takisto spĺňa požiadavky. Ide o nesmierne skúseného a stále kvalitného brankára, ktorý ako kapitán priviedol Francúzsko k titulu majstrov sveta v roku 2018 a naposledy v Katare jeho mužstvo prehralo až finále.

Lloris nezískal s Tottenhamom žiadnu trofej, čo by sa mohlo v hlavnom meste Španielska zmeniť. Navyše za dvadsať miliónov eur prišiel z Empoli taliansky gólman Guglielmo Vicario, ktorý podpísal päťročný kontrakt a určite sa neuspokojí len s pozíciou náhradníka.