Ďalšie zranenie v kádri Barcelony, Xavi pochválil premiérového strelca Roqueho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie zranenie v kádri Barcelony, Xavi pochválil premiérového strelca Roqueho
Roque sa strelecky presadil.
Roque sa strelecky presadil.Profimedia
Prvý gól 18-ročného Vitora Roqueho znamenal pre futbalistov FC Barcelona štvrté víťazstvo z uplynulých piatich zápasov španielskej La Ligy. Tréner Xavi (44) ocenil jeho prínos pre tím a tešil sa aj z víťazstva svojho tímu nad Osasunou 1:0, no mrzelo ho zranenie útočníka Ferrana Torresa (23).

Zápas sa pre Torresa skončil už po piatich minútach, keď si poranil sval na pravej stehennej šľache. "Nemohlo sa to stať v horšom čase. Je z toho smutný. Mal skvelú formu, bol mentálne silný. S jeho zranením má veľa spoločného aj náročný rozpis zápasov, najmä veľa cestovania počas januára," poznamenal kouč Barcelony.

Dvadsaťtriročný Torres strelil v ôsmich januárových zápasoch päť gólov, pričom zažiaril najmä v ligovom zápase na ihrisku Betisu, v ktorom hetrikom prispel k víťazstvu 4:2.

Pre Xaviho bol stredajší zápas prvý, odkedy oznámil, že po prebiehajúcej sezóne v klube skončí. Jeho tím sa výsledkovo rehabilitoval za sobotňajšiu prehru s Villarealom 3:5 a trénera potešil svojím výkonom. "V útoku aj v obrane sme boli oveľa lepší než proti Villarealu. Potrebujeme hrať rýchlejšie s loptou, ale vytvárali sme si šance a to je dobré znamenie. Tím správne zareagoval po sobotňajšej prehre, to je tiež veľmi dôležité. Hrali sme lepšie, no v našej hre je stále čo zlepšovať, najmä v snahe o prekonanie defenzívy súpera," povedal Xavi.

Okrem výsledku potešil kormidelníka aj premiérový zásah Roqueho. Na trávnik ho poslal v 62. minúte a mladík už o pár sekúnd hlavou zakončil center Joãa Cancela: "Jeho gól je jedno z najväčších pozitív. Som z neho šťastný, pretože mal šance aj v iných zápasoch, no v nich mu to nepadlo. Dostáva sa do gólových príležitostí a tvrdo pre nás pracuje. Tento gól mu zdvihne sebavedomie," dodal Xavi.