Roque strelil prvý gól za Barcelonu a rozhodol, Depay potvrdil fantastickú formu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Roque strelil prvý gól za Barcelonu a rozhodol, Depay potvrdil fantastickú formu

Aktualizované
Roque strelil prvý gól za Barcelonu.
Roque strelil prvý gól za Barcelonu.Profimedia
Futbalisti Barcelony vyhrali v stredajšej dohrávke 20. kola španielskej La Ligy nad Osasunou. Atlético doma zdolalo v malom madridskom derby Rayo Vallecano.

Barcelona - Osasuna 1:0

Už v úvode stretnutia sa zranil Ferrán Torres, ktorého vystriedal Fermin López, ale v 62. minúte sa ho tréner Xavi rozhodol stiahnuť a do hry poslal Vitora Roqueho. Mladý Brazílčan potreboval iba 68 sekúnd na ihrisku, aby strelil svoj prvý gól za Barcelonu a zároveň rozhodol o výhre svojho tímu.

Zároveň ide o druhý najrýchlejší presný zásah striedajúceho futbalistu. Skôr to dokázal iba jeho spoluhráč Marc Guiu, ktorý rozvlnil sieť po 35 sekundách. "Blaugranas" vyhrali sedem z ostatných ôsmich vzájomných stretnutí proti Osasune a prvý raz po 24 rokoch zvíťazili v piatich dueloch proti tomuto súperovi po sebe.

Barcelona v tabuľke poskočila na tretie miesto, ale vo večernom stretnutí sa jej môže vyrovnať Atlético. Osasuna ostáva dvanásta.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Atlético Madrid - Rayo Vallecano 2:1

Argentínsky futbalista Ángel Correa nastúpil na svoj 400. zápas za Atlético a stal sa iba druhým legionárom, ktorý dosiahol na tento míľnik. Na čele je brankár Oblak s 424 duelmi. Mladík Arthur Vermeeren po nedávnom príchode z Antverp sa vo veku 18 rokov a 358 stal najmladším hráčom madridského klubu so štartom v základnej zostave od septembra 2013, keď mal José María Giménez 18 rokov a 237 dní.

Skóre stretnutia otvoril obranca Reinildo Mandava, pričom sa trafil za Atlético premiérovo. V klube pôsobí tretiu sezónu. Zároveň je tretím hráčom z afrického Mozambiku s gólom v La Lige. Pred ním to dokázali iba Armando Sá (2005) a Simao Maté (2014). Álvaro García však vyrovnal a Rayo v malom madridskom derby siahalo na remízu.

Rozhodnutie v nadstavenom čase priniesol Memphis Depay. Holanďan sa trafil v treťom stretnutí po sebe. Počas ostatných piatich zaznamenal až päť presných zásahov a pridal asistenciu. Prihrával mu Griezmann, ktorý má od začiatku januára počas ôsmich duelov na konte dva góly a päť asistencií.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore