Xavi sa po oznámení odchodu cíti oslobodený: Prácu v Barcelone si človek neužíva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Xavi sa po oznámení odchodu cíti oslobodený: Prácu v Barcelone si človek neužíva
Xavi prezradil svoje ďalšie myšlienky a pocity.
Xavi prezradil svoje ďalšie myšlienky a pocity.Reuters
Manažér Barcelony Xavi Hernandéz (44) uviedol, že sa cíti oslobodený po tom, ako oznámil svoje rozhodnutie odstúpiť z postu trénera na konci sezóny. Dodal, že tlak a požiadavky na jeho prácu znamenali, že si ju nemohol užívať.

Pred stredajším ligovým zápasom proti Osasune Xavi povedal: "Ľudia vám dávajú pocit, že si vás tu nevážia v každom okamihu. Stalo sa to všetkým trénerom. Pep Guardiola mi to povedal, takisto aj Ernesto Valverde. Čo sa týka Luisa Enriqueho, videl som to na vlastné oči."

Kouč Barcelony dodal, že vplyv práce na manažérov katalánskeho klubu je iný ako inde a mali by sa nad tým zamyslieť: "Myslím si, že máme problém, pokiaľ ide o úroveň požiadaviek spojených s touto prácou. Človek si ju neužíva. Nie je to dobrá kvalita života. Zdá sa, že vám ide o život počas každého jedného okamihu, to sa inde nestáva."

Bývalý stredopoliar "Blaugranas" tiež prezradil svoje pocity po tom, čo dospel k zásadnému rozhodnutiu: "Oznámenie môjho konca ma v osobnej rovine oslobodilo, ale zostávam veľmi motivovaný."

Barcelona pod Xavim vyhrala La Ligu a španielsky Superpohár v sezóne 2022/23. Momentálne je v lige na štvrtom mieste, pričom na vedúcu Gironu stráca 11 bodov.