Dojatý Jordi Alba o odchode z Barcelony: Nie je to rozlúčka, uvidíme sa neskôr

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dojatý Jordi Alba o odchode z Barcelony: Nie je to rozlúčka, uvidíme sa neskôr

Alba sa lúčil s milovaným klubom.
Alba sa lúčil s milovaným klubom.AFP
Camp Nou sa opäť stal dejiskom ďalšej slávnej rozlúčky. Hlavnou postavou bol Jordi Alba (34), ktorý získal uznanie mnohých spoluhráčov, trénerov a ľudí spojených so svetom futbalu.

Bývalý hráč Valencie i rýchlonohý krajný obranca s ofenzívnymi chúťkami sa pred definitívnym odchodom z Barcelony vyjadril k viacerým témam.

Začiatky

"S veľkou láskou spomínam na svoje začiatky v mládežníckej akadémii. Vždy si s hrdosťou spomínam na to, ako som bol vybraný, aby som položil prvý kameň v Ciutat Esportiva."

Kariéra

"Nikto mi nikdy nedal nič zadarmo, prešiel som si rôznymi prekážkami a snažil som sa zlepšovať. Nakoniec je to tak, ako to vidíte, snažil som sa pomôcť spoluhráčom, ľuďom v klube a technickému personálu."

Luis Enrique a Vicente Del Bosque

"Veľmi si vážim, že ma Luis Enrique vzal na majstrovstvá sveta napriek tomu, že som veľa nehral. Del Bosque ma so štyrmi odohranými zápasmi v Primera Division zobral na európsky šampionát a vyhrali sme to."

 

Jordi Alba so svojou rodinou
Jordi Alba so svojou rodinouAFP

Rodina

"Som veľmi vďačný svojim rodičom za hodnoty, ktoré mi odovzdali. Nemôžem zabudnúť ani na brata a svokrovcov. Samozrejme, moje deti, čoskoro budeme veľká rodina. Vy ste to najlepšie v mojom živote. Ďakujem mojej manželke Romarey, vždy mi bola oporou, podporovala ma, keď sa mi nedarilo. Som veľmi šťastný, že ťa mám a s tebou je všetko možné."

Fanúšikovia

"Dali ste mi najvzrušujúcejšie okamihy mojej kariéry. Lepšiu rozlúčku som si nepredstavoval ani v najlepších snoch."

Jordi Alba spomína na niektoré pekné chvíle, ktoré zažil v Barçe
Jordi Alba spomína na niektoré pekné chvíle, ktoré zažil v BarçeAFP

Návrat

"Nie je to rozlúčka, uvidíme sa neskôr. Viem, že sa vrátim, ak ma o to požiadajú. Budem tu, aby som im pomohol so všetkým, čo budú potrebovať."

Messi

"Prihral mi takmer na všetky góly, ktoré som strelil. Dobrí priatelia ako Leo, Luis, Pepe Costa.... To je to, čo si vezmem so sebou."

Busquets

"Mám viac gólov ako on, ale myslím, že to je jediná vec, v ktorej som ho predbehol."

Piqué

"Je to veľmi špeciálne. V klube bol 18 rokov a s podobnou kariérou ako ja. Bol v mládežníckych tímoch a potom odišiel. Zažili sme dobré aj zlé časy, ale všetky skúsenosti, ktoré som získal, si uchovám."

Barcelonský tréner Xavi Hernández zanechal pre svojho priateľa odkaz. "Mám ho veľmi rád, veľa som sa od neho naučil. Povedali sme si veci veľmi jasne. Má obrovské srdce, je to výnimočný človek. Keď si naňho spomeniem, vyčarí sa mi na tvári úsmev. Pomohol som mu prísť do Barcelony a myslím, že aj on pomohol mne vrátiť sa späť. Musím mu poďakovať. To, čo dokázal ako futbalista, je úžasné. Som naňho veľmi hrdý ako na človeka, hráča aj priateľa," uviedol tréner Kataláncov.