Udalosti La Ligy: Barça prišla o domácu neporaziteľnosť, Valencia sa vzdialila zostupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti La Ligy: Barça prišla o domácu neporaziteľnosť, Valencia sa vzdialila zostupu
Mamardashvili vychytal Valencii dôležité tri body proti madridskému Realu.
Mamardashvili vychytal Valencii dôležité tri body proti madridskému Realu.AFP
V "nepodstatnom" zápase sa Barcelona vzdala svojej perfektnej domácej série. "Culés" podľahli silnému Realu Sociedad 1:2, ale následne si prebrali titul za víťaza La Ligy. Sergio Busquets (35), ktorý na konci sezóny klub opustí, zdvihol nad hlavu svoju prvú trofej ako kapitán.

Fanúšikov Barcelony sprevádza invázia radosti. Po takmer štyroch rokoch sa celok vrátil na vrchol La Ligy najlepším možným spôsobom. So Xavim na čele zdvihli "Blaugranas" na Spotify Camp Nou svoj 27. ligový titul. Víťazstvo však poznačila prehra s Realom Sociedad.

Bez Pedriho a Gaviho sa hlavný lodivod rozhodol postaviť zmiešaný tím. Trénerský štáb dá v tejto záverečnej časti ligy minúty náhradníkom a bude sa snažiť ušetriť sily svojim kľúčovým hráčom do prípravy i budúceho ročníka.

Aj preto Barcelona utrpela vôbec prvú domácu prehru v tejto sezóne. Napriek tomu sa môže pochváliť fantastickou bilanciou 14 výhier, troch remíz a jednej prehry. To všetko s neuveriteľným skóre 34:4, pričom dva zo štyroch strelených gólov padli v sobotňajšom zápase.

Prehľad zápasu FC Barcelona - Real Sociedad 1:2

Barcelona však nebola jediným veľkým tímom, ktorý v 35. kole stratil body. Real Madrid, vracajúci sa po výprasku 0:4 v Manchestri, utrpel na štadióne Mestalla ďalšiu prehru. Valencia potrebovala vyhrať, aby sa vzdialila od zostupových priečok a vďaka gólu Diega Lópeza sa jej to napokon podarilo. Znamená to, že v záverečných kolách sa jej bude dýchať oveľa ľahšie.

Tabuľka La Ligy
Tabuľka La LigyFlashscore

Hráč kola: Mamardašvili

Giorgi Mamardašvili je jedným z hráčov, ktorí sa zaslúžili o víťazstvo a závan čerstvého vzduchu "Valencianistas". Gruzínsky brankár držal vedenie 1:0 a odolával neustálym náporom zo strany hráčov Carla Ancelottiho. Počas celého zápasu bol 22-ročný gólman kľúčový, zabraňoval gólom a tlačil svoje mužstvo k trom bodom.

V 56. minúte sa Mamardašvili zaskvel proti strele Rodryga, ktorý sa oprel do odrazenej lopty z hranice šestnástky. Brankár Valencie bol pripravený. Už o niekoľko minút neskôr si súboj zopakovali z podobnej pozície a opäť bol úspešnejší domáci strážca svätyne.

Víťazstvo Valencie zatienilo nešťastné správanie niektorých fanúšikov voči Viníciusovi. Brazílčan sa ocitol znova zoči-voči rasistickým urážkam. 

Gól kola: Correa

Zatiaľ čo Real Madrid v 35. kole prehral s Valenciou, jeho mestský rival Atlético doma zdolalo Osasunu 3:0 a dostalo sa na druhé miesto pred svojho najväčšieho nepriateľa. Ángel Correa prispel jedným gólom, ktorým uzatváral konečný rezultát.

V 82. minúte využil skvelú prihrávku za obranu od spoluhráča Rodriga de Paula a chladnokrvne zakončil popri ľavej nohe bezmocného brankára Osasuny.

Correa oslavuje svoj gól proti Osasune
Correa oslavuje svoj gól proti OsasuneAFP