Real podľahol Valencii, Vinícius bol rasisticky urážaný. Sevillské derby bez gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real podľahol Valencii, Vinícius bol rasisticky urážaný. Sevillské derby bez gólov
Aktualizované
Zápas vo Valencii mal bohužiaľ viac spoločné s mimofutbalovými udalosťami.
Zápas vo Valencii mal bohužiaľ viac spoločné s mimofutbalovými udalosťami.Profimedia
Futbalisti Espanyolu vyhrali v zápase 35. kola španielskej La Ligy na pôde Raya Vallecano tesne 2:1. Atlético na domácej pôde porazilo Osasunu. Real Madrid prehral na pôde Valencie. Stretnutie výrazne ovplyvnili mimofutbalové emócie. Sevillské derby gól neprinieslo.

Rayo Vallecano - Espanyol 1:2 (1:1)

Góly: 42. de Tomás (pen.) - 23. Darder, 59. Melamed

Espanyol zaznamenal veľmi dôležité víťazstvo v boji o udržanie sa medzi elitou. Síce ostáva na predposlednom devätnástom mieste, ale má 34 bodov, čo je iba o jeden menej ako získalo sedemnáste Getafe. Rayo môže ročník dohrávať bez stresu, keďže sa nachádza v pokojnom strede tabuľky.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Atlético Madrid - Osasuna 3:0 (1:0)

Góly: 44. Carrasco, 62. Saúl, 82. Correa

Atlético si poistilo druhé miesto v tabuľke. Od začiatku malo stretnutie pod kontrolou a postupne strieľalo aj góly. Dôležitý tesne pred prestávkou dal Carrasco. Po zmene strán sa presadil aj Saúl a nakoniec Correa. Osasuna v snahe zabojovať o pohárové priečky stratila a už to nemá vo svojich rukách. Je deviata.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Valencia - Real Madrid 1:0 (1:0)

Gól: 34. D. López, ČK: 90+7. Vínicius (Real)

Valencia potrebovala vyhrať a na favorita sa pripravila veľmi dobre. Do vedenia ju poslal v prvom polčase mladý útočník Diego López. Najzaujímavejšie momenty stretnutia však neboli futbalové. V druhom polčase totiž pri akcii Viníciusa boli na hracej ploche dve lopty a Comert jednu kopol do druhej, čím sa hra prerušila.

Situácia začala eskalovať, keďže počas komunikácie hlavného arbitra s kolegami od VAR bol Vinícius rasisticky urážaný z tribúny a pre následné debaty sa nehralo takmer desať minút. Chvíľu dokonca hrozilo, že stretnutie bude prerušené a hráči odídu do kabín.

Real Madrid v závere chcel aspoň vyrovnať, ale strhla sa ďalšia skrumáž. Musah nechcel dať loptu protihráčovi, aby ten mohol rýchlo rozohrávať. Mamardašvili vybehol za Viníciusom a strhla sa mela. V nej Brazílčan zasiahol rukou do tváre Dura, za čo si vyslúžil červenú kartu.

Čo sa týka futbalových vecí, tak gruzínsky gólman Valencie výrazne podržal svoj tím, nakoľko výborné prudké strely pod brvno v podaní Valverdeho aj Kroosa mali doslova gólové parametre. Mamardašvili zastavil aj osamoteného Benzemu. Cez čas sa hralo viac ako 16 minút.

"Netopiere" sa výhrou dostali na hranicu 40 bodov a aj keď záchrana ešte nie je matematicky podložená, tak sa k nej zverenci trénera Baraju výrazne priblížili. Real ostáva tretí o bod za Atléticom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

FC Sevilla - Real Betis 0:0

ČK: 87. Miranda (Betis)

Domáci mali väčšie šance, ale stretnutie ich celkovo veľa neponúklo. Dobrú strelu Susa chytil Bravo a Mir mieril po centri na zadnú žrď do bočnej siete. V závere videl červenú kartu Miranda, ktorý zbytočne tvrdo trafil protihráča.

Bezgólová remíza nehrá do kariet Betisu, pretože stratil aj teoretickú šancu dostať sa na štvrtú priečku. Momentálne je šiesty a má šesťbodový náskok pred siedmym Bilbaom, takže z toho bude podľa všetkého Európska liga.

Sevilla po problémoch na spodku tabuľky z deviateho miesta ešte môže atakovať spomínané Bilbao na pozícii zaručujúcej účasť v Konferenčnej lige.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore