Udalosti La Ligy: Barcelona rozdelená rôznymi emóciami, Valencia smeruje za záchranou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti La Ligy: Barcelona rozdelená rôznymi emóciami, Valencia smeruje za záchranou
Pri potvrdení titulu skóroval Lewandowski aj Balde.
Pri potvrdení titulu skóroval Lewandowski aj Balde.LLUIS GENE / AFP
Hráči Barcelony spečatili ligový primát na ihrisku rivala z Espanyolu, ktorý sa čoraz viac približuje k zostupu. V jednom meste sú teda k videniu rôzne emócie - niektorí fanúšikovia oslavovali titul, iných trápi boj o záchranu.

Už niekoľko týždňov absentovalo v boji o prvenstvo v La Lige isté vzrušenie, ale chýbalo definitívne potvrdenie, ktoré prišlo počas 34. kola - Barcelona je novým španielskym šampiónom. Zverenci Xaviho Hernándeza boli na štadióne svojho mestského protivníka na vrchole síl a od začiatku išli za víťazstvom. Robert Lewandowski bol opäť vo svojej najlepšej forme, pri chuti boli aj Alejandro Balde aj Jules Koundé.

Divákov na Santiago Bernabéu len trochu zaujímal súboj Realu Madrid s Getafe. Ich mysle sa sústredili na bitku s Manchestrom City, v ktorej pôjde o finále Ligy majstrov. Carlo Ancelotti si je vedomý, že v ligovom prostredí je jeho cieľom už iba druhá priečka. Počas víkendu urobil v zostave viacero zmien, aby na druhý semifinálový duel na Etihad Stadium prišiel jeho káder v čo najlepšom stave. O najtesnejšej výhre Realu rozhodol Marco Asensio.

Bez toho, aby to čakali, sa "Los Blancos" vrátili na striebornú pozíciu vďaka pošmyknutiu Atlética Madrid na ihrisku Martíneza Valera. Proti nim stál klub, ktorý už zostúpil a sezónu ukončí ako posledný, no Elche bojuje a chce svoj stý ročník histórie ukončiť dôstojne. A to sa v nedeľu aj podarilo: Jan Oblak opäť chýbal, Fidel Chaves skóroval a Antoine Griezmann nenadviazal na posledné brilantné výkony.

V boji o záchranu, ktorý je veľmi zaujímavý, profitovala iba Valencia po víťazstve nad Celtou Vigo. Domáci si pripísali dôležitý triumf a nachádzajú sa mimo zóny zostupu. Tesne nad ňou je Cádiz, Real Valladolid i Almería - všetky tri celky zaknihovali prehru. Rovnako aj už spomínané osemnáste Getafe a devätnásty Espanyol.

Posledná pätica tabuľky La Ligy
Posledná pätica tabuľky La LigyFlashscore

Hráč kola

Viacerí hráči boli tento víkend blízko k dokonalosti (Robert Lewandowski, Nicolas Jackson a Álex Baena). Osobitnú zmienku si však zaslúži Alejandro Balde, a to najmä v takomto výnimočnom zápase. Mladý obranca sa gólom a asistenciou podieľal na skvelom víťazstve svojho tímu, ktorý v záverečnej časti dvakrát inkasoval, keď už oslavoval ligové prvenstvo. 

Gól kola

Na toto ocenenie je veľa kandidátov, medzi nimi Ez Abde, Lázaro Vinicius, Álex Baena či Youssouf Sabaly, ale tentoraz je vyvoleným Javi Puado. Útočník katalánskeho Espanyolu sa presadil fantastickým lobom cez Marca-Andrého Ter Stegena. Nebolo to síce nič platné, pretože duel s "Blaugranas" už bol rozhodnutý, ale strelil jednoznačne najkrajší zo šiestich zápasových gólov, ktoré boli k videniu. Puado sa trafil v troch z posledných štyroch stretnutí.

Puadov skvelý gól proti Barçe
Puadov skvelý gól proti BarçeOpta by Stats Perform / AFP