Güler druhý najmladší debutujúci strelec Realu. Biely balet má na čele náskok 14 bodov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Güler druhý najmladší debutujúci strelec Realu. Biely balet má na čele náskok 14 bodov
Arda Güler dostal premiérovo príležitosť v základnej zostave v rámci La Ligy a rozhodol troch bodoch.
Arda Güler dostal premiérovo príležitosť v základnej zostave v rámci La Ligy a rozhodol troch bodoch.AFP
Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v 33. kole španielskej La Ligy na pôde Realu Sociedad 1:0. Na čele tabuľky majú 14-bodový náskok pred Barcelonou, ktorá odohrala o zápas menej. O triumfe bieleho baletu rozhodol v 29. minúte Arda Güler (19).

Real Sociedad - Real Madrid 0:1

Pred štartom zápasu vzdali oba tábory a domáce tribúny hold lúčiacemu sa s aktívnou kariérou legendárnemu Davidovi Silvovi. Po jeho úvodnom výkope sa na jediný presný zásah čakalo do 29. minúty. Postaral sa oň, pri svojom ligovom debute v základnej zostave, Arda Güler. V 19 rokoch a 61 dňoch sa stal druhým najmladším strelcom v tejto pozícii. Prekonal aj Judea Bellinghama (20 rokov a 44 dní).

Na víťaznú trefu asistoval Dani Carvajal, ktorý prekonal (4+3) bodovo svoj doteraz najúspešnejší ligový ročník (1+5) 2019/2020. Biely balet zvíťazil napriek tomu, že v priebehu duelu vyslal iba päť striel, z toho tri smerovali do priestoru troch žrdí. S takto malým počtom zakončení uspel naposledy v decembri 2018 proti Huesce (1:0). V tabuľke si vytvorili pred víkendovými zápasmi 14-bodový náskok.

Zverenci Carla Ancelottiho vyhrali šiesty stret v La Lige za sebou a pozitívne sa naladili na utorkové prvé semifinále Ligy majstrov na pôde Bayernu Mníchov. Aj z toho dôvodu urobil taliansky manažér v zostave viacero zmien. Do konca sezóny zostáva Realu odohrať päť zápasov. Od majstrovskej trofeje tak je už iba krok.