Gündoğan po El Clásicu: Čakal som viac hnevu a sklamania, neprišiel som sem prehrávať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gündoğan po El Clásicu: Čakal som viac hnevu a sklamania, neprišiel som sem prehrávať

Gündoğan otváral skóre El Clásica. Jeho zásah na body Barcelone nestačil.
Gündoğan otváral skóre El Clásica. Jeho zásah na body Barcelone nestačil.AFP
Domáca prehra 1:2 s Realom Madrid v El Clásicu zanechala v İlkayovi Gündoğanovi (33), nemeckom stredopoliarovi Barcelony, obrovskú trpkosť. V Manchestri City bol v ostatných rokoch zvyknutý zvládať tie najväčšie a najťažšie zápasy.

A keď ich zverenci Pepa Guardiolu nezvládli, dávali to patrične najavo. Niečo, čo reprezentant Nemecka čakal aj od svojich nových spoluhráčov v kabíne "Blaugranas". Po záverečnom hvizde zostal prekvapený.

"Musím byť úprimný. Síce nie tak veľmi, ako by som chcel, pretože nechcem povedať nič zlé. Bol som v šatni a hráči sú sklamaní, ale po takomto dôležitom zápase a takomto zlom výsledku som očakával viac frustrácie. Viac hnevu, sklamania. A to je problém," neskrýval negatívnu emóciu skúsený Gündoğan, ktorý prišiel do Barcelony pred začiatkom tejto sezóny po siedmich sezónach strávených v Manchestri City.

Gündoğan krokom v El Clásicu nešetril.
Gündoğan krokom v El Clásicu nešetril.AFP/Opta by StatsPerform

"Keď prehráte, musíte vyjadriť svoje emócie. Viete, že v určitých situáciách môžete hrať lepšie a jednoducho nereagujete, čo sa prenáša na ihrisko. V tomto smere musíme urobiť veľký krok vpred, inak sa Real Madrid a dokonca aj Girona od nás odtrhnú," pokračoval 33-ročný futbalista v otvorenej kritike.

FC Barcelona - Real Madrid 1:2

Gündoğan tiež jasne zdôraznil, že z Anglicka odišiel do Španielska, aby pokračoval vo vyhrávaní trofejí a najmä zvládaní náročných duelov. 

"Neprišiel som sem preto, aby som prehrával takéto zápasy alebo aby sa tu otvárali medzery na trávniku. Ako skúsený hráč mám zodpovednosť za to, aby sa tieto veci nestávali. Potrebujeme viac odolnosti a kompaktnosti," upozornil na záver svojho hodnotenia.