Koniec jednej éry. Benzema po štrnástich rokoch opúšťa Real Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koniec jednej éry. Benzema po štrnástich rokoch opúšťa Real Madrid
Benzema prišiel do klubu v roku 2009.
Benzema prišiel do klubu v roku 2009.AFP
Francúzsky futbalista Karim Benzema (35) nebude hrať v budúcej sezóne za Real Madrid. Špekulácie o jeho budúcnosti naberali na sile už dlhší čas, klub však v nedeľu potvrdil hráčov odchod v oficiálnom stanovisku.

Hoci tréner Carlo Ancelotti ešte pred niekoľkými hodinami prezradil, že očakáva jeho zotrvanie v mužstve, situácia sa napokon vyvinula inak.

"Real Madrid CF a kapitán Karim Benzema sa dohodli na ukončení jeho brilantnej a nezabudnuteľnej etapy ako hráča nášho klubu. Real Madrid chce prejaviť svoju vďačnosť a všetku náklonnosť tomu, kto je jednou z našich najväčších legiend," stojí v oficiálnom vyhlásení celku.

"Kariéra Karima Benzemu v Reale Madrid bola príkladom profesionality a reprezentovala hodnoty nášho klubu. Karim si zaslúžil právo rozhodnúť o svojej budúcnosti. Madridistas a fanúšikovia na celom svete si užívali jeho magický a jedinečný futbal, vďaka ktorému sa stal jedným z najväčších mýtov nášho klubu a jednou z najväčších ikôn svetového futbalu."

Aktuálny držiteľ Zlatej lopty UEFA a Hráč roka prestúpil do Španielska v roku 2009 z Lyonu. Za Real odohral 647 stretnutí a strelil 353 gólov. Káder madridského celku prejde po sezóne veľkými zmenami, z mužstva odíde aj dvojica Marco Asensio - Eden Hazard.