Koniec kapitána a legendy. Muniain oznámil, že po 15 sezónach opustí Bilbao

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koniec kapitána a legendy. Muniain oznámil, že po 15 sezónach opustí Bilbao
Muniain s trofejou pre víťaza Copa del Rey.
Muniain s trofejou pre víťaza Copa del Rey.AFP
Kapitán Atletica Bilbao Iker Muniain (31) po sezóne prvýkrát v kariére zmení pôsobisko. Dvojnásobný španielsky reprezentant a odchovanec klubu strávil v A-tíme baskického klubu 15 sezón.

Aktuálne piaty tím tabuľky La Ligy a úradujúci víťaz Copa del Rey oznámil koniec hráčskej legendy na webe.

"Do klubu som prišiel vo veku 12 rokov a po takmer dvoch desaťročiach som sa rozhodol odísť. Nebolo to ľahké, ale považujem to za najlepšie pre seba aj pre Atlético. Končím na vysokej úrovni a po splnení sna, keď som mohol nad hlavu zdvihnúť trofej pre víťaza pohára," povedal Muniain.

Dvojnásobný majster Európy do 21 rokov bol považovaný za veľký talent, ale dvakrát jeho kariéru pribrzdilo vážne zranenie kolena. Aj napriek tomu odohral za Bilbao 557 súťažných zápasov, čo ho v klubovej tabuľke radí na druhé miesto za Josého Ángela Iribara (614). Ako ofenzívny stredopoliar strelil spolu 75 gólov.

Muniain pomohol 6. apríla Baskom vyhrať Španielsky pohár prvýkrát po 40 rokoch premenenou penaltou v rozstrele proti Malorke. S Athleticom si zahral aj vo finále Európskej ligy 2011/2012, v ktorom Bilbao prehralo s Atléticom Madrid 0:3.