La Liga spoznala prvého prepusteného trénera, Villarreal sa rozlúčil so Setiénom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

La Liga spoznala prvého prepusteného trénera, Villarreal sa rozlúčil so Setiénom

Setién už nie je kormidelníkom Villarrealu.
Setién už nie je kormidelníkom Villarrealu.Profimedia
Bývalý tréner Las Palmas, Realu Betis a Barcelony Quique Setién (64) opustil klub z Castellonu pre zlé výsledky v úvode sezóny. Villarreal získal len tri body z dvanástich možných a po štyroch kolách okupuje 15. priečku tabuľky.

Celok, na čele ktorého stojí rodina Roigovcov, mu poprial veľa šťastia v ďalšej kariére. Dočasným vedením mužstva bol poverený riaditeľ Miguel Ángel Tena.

"Villarreal oznamuje, že tréner prvého tímu Quique Setién opúšťa klub. Villarreal vyzdvihuje jeho profesionalitu a odhodlanie a oceňuje jeho aj trénerský štáb za to, že sa ujali vedenia v zložitej situácii v minulej sezóne. Pod vedením Kantábrijčana mužstvo zažilo skvelú sezónu, v ktorej sa presadilo mnoho mladíkov z mládežníckej akadémie a po dosiahnutí piateho miesta v La Lige sa kvalifikovalo do Európskej ligy UEFA," uvádza sa v texte, ktorý v utorok ráno zverejnil denník La Cerámica.

Klub tak bude hľadať nového trénera a vhod mu padne aj blížiaca sa reprezentačná pauza. Setién usadol na lavičku tímu v októbri minulého roka a nepodarilo sa mu ho priviesť do prestížnej Ligy majstrov, kde bol niekoľko rokov stálicou. Faktory ako zlý štart do novej sezóny, pätnáste miesto v tabuľke a negatívne skóre 6:9 však presvedčili vedenie, aby urobilo rázny krok.