Laporta po obvinení páli ostrými: Väčšina ľudí s mocou vo svete športu je z Madridu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Laporta po obvinení páli ostrými: Väčšina ľudí s mocou vo svete športu je z Madridu

Laporta reaguje na obvinenia.
Laporta reaguje na obvinenia.AFP
Prezident FC Barcelona Joan Laporta (61) verejne zareagoval na obvinenia v prípade Negreira v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Catalunya. Servítku si pred ústa nedával.

Ekonomická situácia klubu 

"Z ekonomického hľadiska je na tom Barcelona teraz lepšie, ako keď sme prišli. Aktivovali sme niektoré páky, ktoré nám umožňujú byť v tejto situácii. V súčasnosti predkladáme rozpočet, ktorý upevňuje stabilitu klubu."

Messi

"Na začiatku tejto sezóny sme mu navrhli návrat. Urobil rozhodnutie, ktoré rešpektujeme. Nechcel byť ďalší rok pod tlakom a odišiel do Interu Miami. Je to človek, ktorého si veľmi vážime. Museli by sme si nájsť dlhú chvíľu, aby sme mu vzdali veľkú poctu od fanúšikov Barcelony."

Prípad Negreira

"Rozhodnutie sudcu nemá žiadne opodstatnenie a ja s ním nesúhlasím. Keďže poznám históriu tohto sudcu, naša obhajoba nás už upozorňovala, že by som mohol byť obvinený. Očakával som to, ale som pokojný, pretože nejde o žiadne podplácanie, nie je to úplatok. Je to rozhodnutie v rozpore s kritériami prokuratúry, ktoré hovoria o športovej korupcii a nelojálnosti".

Kampaň na diskreditáciu Barcelony

"Existuje organizovaná kampaň na diskreditáciu Barcelony, ktorá využíva prípad Negreira. V centrách moci v hlavnom meste existuje sociologický madridizmus, ktorý je veľmi silný. Stretol som sa s nimi, porazil som ich, a to ich ovplyvnilo. Zažili zlé obdobie a boja sa, že sa zopakuje to, čo sa stalo v mojom prvom období, ktoré bolo najlepším v histórii klubu. Je mi jedno, či mi odpustia, alebo nie. Väčšina ľudí s mocou vo svete športu je z Madridu, musíme to akceptovať, ale porazili sme ich a oni sa boja, že ich porazíme znova. Bojujú za udržanie svojho postavenia, nemajú radi, keď ľudia "Barcu" milujú. Chcú pošpiniť naše meno a destabilizovať nás.