Lewandowski si chce zahrať s Messim: Jeho návrat by bol neuveriteľný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lewandowski si chce zahrať s Messim: Jeho návrat by bol neuveriteľný

Obaja sa proti sebe stretli na minuloročnom katarskom šampiónate.
Obaja sa proti sebe stretli na minuloročnom katarskom šampiónate.Profimedia
Kanonier FC Barcelona Robert Lewandowski (34) sa netají túžbou po návrate Lionela Messiho na Camp Nou.

Tridsaťpäťročný majster sveta s Argentínou opustil Barcelonu v roku 2021, keď si klub nemohol dovoliť predĺžiť jeho zmluvu. Tá aktuálna mu s Parížom St. Germain vyprší v júni.

Uprostred pravidelného piskotu priaznivcov PSG, ktorí Messiho považujú za jeden z omylov, keďže vedenie sa podľa nich naháňa za hviezdnymi podpismi namiesto budovania konkurencieschopného tímu, v Katalánsku pripravujú návrat svojej legendy.

"Messi patrí Barce a ak sa vráti, bude to niečo neuveriteľné. Vieme, že jeho miesto je tu, v Barcelone. Neviem, čo sa stane. Dúfam, že v budúcej sezóne budeme môcť spolu hrať," vyriekol momentálny líder streleckej tabuľky La Ligy Robert Lewandowski.

V Ligue 1 má Messi taktiež impozantné čísla.
V Ligue 1 má Messi taktiež impozantné čísla.Flashscore

Messi je najlepším strelcom klubu všetkých čias. Mnohí ho považujú za historicky najlepšieho svetového futbalistu. Tvorca hry nastrieľal rekordných 672 presných zásahov v 778 zápasoch a získal 35 trofejí. Do Katalánska prišiel v trinástich rokoch, aby sa mohol rozvíjať v mládežníckej akadémii La Masia. 

Fanúšikovia "Blaugranas" skandovali jeho meno aj v ostatnom ligovom súboji s Gironou. Symbolicky v 10. minúte, podľa čísla na jeho drese.

"Leo vyvoláva v ľuďoch vzrušenie. Jeho meno znelo už v dvoch stretnutiach. Uvidíme, čo prinesie najbližšie obdobie," povedal tréner Xavi Hernández po "katalánskom derby".

Lewandowski potvrdzuje svoje kvality taktiež v drese Barcelony.
Lewandowski potvrdzuje svoje kvality taktiež v drese Barcelony.Flashscore

Lewandowski sa proti Girone nedokázal presadiť, ale ako neskôr prezradil, hral so zraneným chrbtom. "V dueli s Madridom som dostal úder od Militaa a nemohol som ani poriadne chodiť. Zanechal moje telo v zlom stave. Každopádne, musím hrať lepšie," doplnil poľský útočník.