Líder La Ligy zaváhal, súboj posledného s prvým sa skončil chudobnou remízou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Líder La Ligy zaváhal, súboj posledného s prvým sa skončil chudobnou remízou
Aktualizované
Girona nevyzrela na obranu posledného tímu.
Girona nevyzrela na obranu posledného tímu.Profimedia
Po štyroch piatkových dueloch pokračovalo 20. kolo španielskej La Ligy zápasom Almeríe s Gironou. Hostia nepotvrdili rolu favorita a na ihrisku posledného mužstva tabuľky sa ani raz gólovo nepresadili. Navyše videli aj červenú kartu. Valencia zvládla aj druhý ligový stret s Cádizom.

Almería - Girona 0:0

Súboj v Andalúzii mal byť podľa papierových predpokladov jasnou záležitosťou hostí. Tí prehrali v aktuálnom ligovom ročníku iba raz a s Almeríou si v októbri poradili pomerom 5:2. Girona však tentoraz uhrala iba bezgólový výsledok, na ceste za prípadným víťazným zásahom v závere merania síl jej veľmi nepomohlo vylúčenie Aleixa Garcíu. Favorit tak vyšiel gólovo naprázdno len po druhý raz v sezóne.

Ligový líder síce odskočil na čele tabuľky druhému Realu, no len na rozdiel jediného bodu. Madridčania majú navyše zápas k dobru. Pre domácich to bol cenný zisk, hoci z úplného dna La Ligy ich to neodtrhlo. Tamojší káder stále čaká na premiérový triumf v ročníku, na jeho lavičke sedel slovenský futbalista Martin Šviderský.

Cádiz - Valencia 1:3

V októbrovom vzájomnom strete vyhrala Valencia na svojom ihrisku dvojgólovým rozdielom. Na štadióne Cádizu túto štatistiku vďaka dvom neskorým zásahom z nadstaveného času ešte vylepšila. Ligový triumf hostí s poradovým číslom osem bol zároveň deviatou prehrou domáceho celku v aktuálnom ročníku. Mužstvo z Andalúzie sa z trojbodového zápisu doposiaľ tešilo iba dvakrát. Aj preto sa nachádza v zóne zostupu. "Los Ches" naopak veria v prienik na priečky zaručujúce európske boje.

Strelci duelu v Cádize.
Strelci duelu v Cádize.Flashscore