Aspas sa zapísal do dejín La Ligy, Villareal len krok od vyrovnania negatívneho rekordu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aspas sa zapísal do dejín La Ligy, Villareal len krok od vyrovnania negatívneho rekordu

Aktualizované
Kapitán Celty Vigo si pripísal ďalšiu gólovú čiarku.
Kapitán Celty Vigo si pripísal ďalšiu gólovú čiarku.Profimedia
Kirian Rodríguez (27) z Las Palmas potvrdil svoju kvalitnú športovú formu aj proti Villarealu, ktorý dlhodobo nedokáže obstáť v ligovom súboji bez inkasovania gólu. Iago Aspas (36) opäť raz potvrdil inštinkt strelca a vo farbách Celty Vigo zaknihoval cennú métu.

Las Palmas - Villareal 3:0

"Žltá ponorka" si opäť zavarila a blíži sa k vyrovnaniu negatívneho rekordu z roku 2002, keď si nedokázala udržať čisté konto v 13 za sebou idúcich dueloch. Po strete s Las Palmas je Villareal v tomto smere už na čísle 12. Naposledy nedostal v zápase La Ligy gól ešte 30. septembra pri remíze 0:0 s Getafe. 

Slušnou sériou sa môže pochváliť strelec dvoch domácich zásahov Kirian Rodríguez - španielsky futbalista sa v posledných v piatich vystúpeniach podieľal na štyroch góloch svojho mužstva (3+1). Káder z Kanárskych ostrovov sa po zisku troch bodov aspoň dočasne dostal hneď za najlepšiu šestku tímov najvyššej španielskej súťaže.

Malorka - Celta Vigo 1:1

V meraní síl s Malorkou si významný míľnik zapísal Iago Aspas. Ikona klubu hostí vsietila svoj 150. gól v La Lige. Za Celtu Vigo ich kapitán tamojšieho mužstva zaknihoval 148, v drese Sevilly dva. Aspas sa tak stal 15. španielskym hráčom, ktorému sa to podarilo.

Spomedzi rodákov z Galície je však iba druhým mužom s týmto zápisom - Manuel Fernández Fernández, známý tiež ako Pahiño, sa v rokoch 1944 až 1956 trafil až 212-krát. Zásah 36-ročného kanoniera však v 20. kole stačil iba na remízu. Celta je na 16. priečke a len dva body od zóny zostupu, Malorke patrí 14. pozícia.

Ďalšie výsledky:

Bilbao - Sociedad 2:1

Betis - Granada 1:0