Na dlhom zozname zranených už je aj kapitán. Sevilla sa musí zaobísť bez opory tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na dlhom zozname zranených už je aj kapitán. Sevilla sa musí zaobísť bez opory tímu

Navasa z hry vyradilo zranenie stehna.
Navasa z hry vyradilo zranenie stehna.Profimedia
Sevilla sa v tejto sezóne stretáva s množstvom problémov na ihrisku aj mimo neho. Ďalšie vrásky na čelo trénera Diega Alonsa (48) pridala správa o zranení skúseného lídra a kapitána Jesúsa Navasa (38).

"Rojiblancos" sa naposledy síce dočkali víťazstva, no po slabých výkonoch z ligového prostredia im tento pohárový triumf nad Atléticom Astorga veľa uznania nepriniesol. Ako to býva zvykom, víťazstvo bolo vnímané ako viac než povinná jazda. Počas nej spomínaný Navas na zápasovej súpiske pre zranenie nefiguroval.

Pri poslednom vystúpení mužstva v La Lige videl tamojší kapitán vo svojom 484. stretnutí španielskej ligy prvú červenú kartu, po ktorej na sociálnej sieti X uviedol: "Ospravedlňujem sa fanúšikom a spoluhráčom. Je to prvýkrát, čo sa mi niečo také stalo, už sa to nebude opakovať."

Po premiérovom vylúčení ale nasledovala horšia príčina absencie, a tou je práve zranenie. Španielsky futbalista si natiahol stehenný sval, z hry by ho to malo vyradiť na šesť až osem týždňov. Vynechať by teda s istotou mal súboje až po polovicu januára 2024, otázne sú štarty proti tímom Alavésu a Girony.

Opora mužstva sa tak pripája na zoznam zranených, na ktorom už figurujú Orjan Nyland, Loïc Badé, Boubakary Soumaré, Suso, Erik Lamela, Mariano Díaz, Marcao, Tanguy Nianzou a Marcos Acuňa. Kormidelník sevillskej lavičky Alonso tak musí o udržanie si svojej práce bojovať s výrazne obmedzenou silou kádra.