O 62 gólov viac ako Ronaldo. Koniec rekordérky v počte reprezentačných gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O 62 gólov viac ako Ronaldo. Koniec rekordérky v počte reprezentačných gólov

Sinclairová pri rozlúčke s národným dresom.
Sinclairová pri rozlúčke s národným dresom.Profimedia
Možno ste to meno nikdy nepočuli alebo ho rýchlo zabudli. Každopádne Kanaďanka Christine Sinclairová (40) je živou futbalovou legendou, ktorej v dlhej histórii najpopulárnejšieho športu planéty patrí jedno z čestných miest. V tabuľke reprezentačných gólov dokonca to úplne najvyššie, a to v poradí spoločnom pre mužov aj ženy.

Najlepšia strelkyňa v histórii národných tímov má v drese Kanady na konte rekordných 190 zásahov. Ďalší už však nepridá. V noci na stredu uzavrela reprezentačnú kariéru. Útočníčka odohrala svoj posledný, 331. zápas v drese s javorovým listom v príprave proti Austrálii vo Vancouveri, teda kúsok od svojho rodného mesta. Tamojší štadión BC Place bol pre túto príležitosť premenovaný na Christine Sinclair Place.

Sinclairová, ktorá v národnom tíme debutovala pred 23 rokmi, prekonala počas olympijskej kvalifikácie 2020 rekord Američanky Abby Wambachovej (184 gólov). S národným tímom potom v Tokiu oslávila premiérové zlato pod piatimi kruhmi.

Tento rok na majstrovstvách sveta v Austrálii a na Novom Zélande mohla ako prvá futbalistka či futbalista skórovať na šiestich finálových turnajoch, medzi strelkyne sa však nedostala. S bilanciou 331 duelov v reprezentácii je v historických tabuľkách druhá za Američankou Kristine Lillyovou (354).

Najlepším reprezentačným strelcom mužských výberov je Portugalčan Cristiano Ronaldo, ktorý má na konte 128 gólov. Sinclairová kariéru ešte úplne uzavrieť neplánuje. V budúcej sezóne chce pokračovať v NWSL v tíme Portland Thorns.