Pelého Santos zostúpil z najvyššej ligy po 111 rokoch, titul pre Palmeiras vystrieľal Endrick

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pelého Santos zostúpil z najvyššej ligy po 111 rokoch, titul pre Palmeiras vystrieľal Endrick
Santos prvýkrát po 111 rokoch opúšťa najvyššiu brazílsku súťaž.
Santos prvýkrát po 111 rokoch opúšťa najvyššiu brazílsku súťaž.Raul Baretta/ Santos FC
Niekdajší klub brazílskej futbalovej legendy Pelého (†82) Santos prvýkrát po 111 rokoch existencie zostúpil z najvyššej súťaže. Neúspešný boj o záchranu spečatila stredajšia domáca prehra 1:2 s Fortalezou v poslednom kole brazílskej Serie A. Osemnásobných majstrov delil od udržania sa v súťaži jediný bod.

Santos - Fortaleza 1:2

Santos bol spolu so Sao Paulom a Flamengom jedným z trojice klubov, ktoré nikdy neopustili elitnú brazílsku súťaž. Tentoraz však po sérii slabých výkonov uzavrel sezónu tromi prehrami, v konečnej tabuľke skončil na 17. mieste a s domácou elitou sa musel rozlúčiť.

"Santos, navždy Santos. Opäť sa budeme usmievať," napísal na Instagrame ďalší bývalý hviezdny hráč klubu Neymar, keď sledoval smutný moment pred televízorom.

Fanúšikovia smutnú situáciu nezvládli a už počas stretnutia začali hádzať na ihrisko rôzne predmety. Niektorí dokonca vnikli na hraciu plochu, kde ich zadržala ochranka a polícia. Rozhodca Leandro Pedro Vuaden po rozhodujúcom zásahu hosťujúceho Lucera v nadstavenom čase pre istotu zápas ukončil a hráči Fortalezy čoskoro opustili ihrisko. Rovnaký postoj zaujal aj rozhodcovský tím.

Hráči Santosu za protestných pokrikov zdesene stáli na trávniku a potom sa ponáhľali do šatní, pretože sa obávali odvety priaznivcov, ktorí boli stále na tribúnach. Tí si svoju zlosť ventilovali aj v uliciach, kde zapaľovali autá a ničili verejný majetok.

Cruzeiro - Palmeiras 1:1

Palmeiras si dvanástykrát v histórii zabezpečil titul brazílskych majstrov, keď sezónu ukončil remízou 1:1 na pôde Cruzeira. Sedemnásťročný talent Endrick poslal majstrov do vedenia. Útočník, ktorý v lete zamieri do Realu Madrid, strelil svoj 11. gól v sezóne.

"Keby som bol na ihrisku len ja, nikdy by som nevyhral. Hlavnú úlohu zohráva celý tím. Musím byť vďačný za to, že som v takomto mužstve. Samozrejme, v tom či onom zápase sa niekto prejaví viac, ale neexistuje niečo ako protagonista," zdôraznil Endrick.

Konečná tabuľka brazílskej ligy.
Konečná tabuľka brazílskej ligy.Flashscore