Štyrikrát bez výhry po viac ako šiestich rokoch. Guardiola: Mojou úlohou je nájsť riešenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štyrikrát bez výhry po viac ako šiestich rokoch. Guardiola: Mojou úlohou je nájsť riešenie

Úradujúci majster zažíva nevídané čakanie na víťazstvo.
Úradujúci majster zažíva nevídané čakanie na víťazstvo.Reuters
Obranca John Stones (29) povedal po stredajšej prehre s Aston Villou, že Manchester City musí využiť bolesť, ktorú pociťuje počas slabej formy a vrátiť sa na správnu cestu Premier League.

Aston Villa dominovala od začiatku do konca zápasu a vďaka presnej muške Leona Baileyho v 74. minúte si zabezpečila prvé víťazstvo nad City od roku 2013. Výsledok nechal tím Pepa Guardiolu po 15 zápasoch na štvrtom mieste s 30 bodmi - šesť za vedúcim Arsenalom. Bez víťazstva je obhajca titulu v posledných štyroch ligových zápasoch a prvýkrát od apríla 2017.

"Musíme využiť bolesť, ktorá je v nás, našich žalúdkoch, mozgoch, nech je to kdekoľvek, ako motiváciu a palivo, aby sme veci napravili. Myslím si, že tú túžbu má každý," povedal Stones pre klubový web a dodal:

"V podobnej pozícii sme sa nachádzali aj v predchádzajúcich sezónach. Nemyslím si, že by sme mali robiť humbuk okolo toho, čo sa stane. Mám pocit, že musíme zostať pokojní, čo zajtra urobíme, keď si to zanalyzujeme a emočne sa upokojíme."

K poslednému vystúpeniu a aktuálnej situácii sa vyjadril aj španielsky lodivod úradujúceho majstra Premier League. "Šesť bodov za Arsenalom. Najradšej by sme boli na čele ligy, ale teraz sme trikrát remizovali a raz prehrali. V posledných rokoch sme našli spôsob, ako vyhrávať zápasy, teraz sme sa trochu trápili. Mojou úlohou je nájsť riešenie. Dynamika sa mení vyhrávaním duelov. Keď je súper lepší, musíte to uznať," vravel Guardiola a následne pokračoval:

"Aston Villa hrala lepšie. Prvý polčas sme sa pri držaní lopty málo hýbali, druhá polovica bola oveľa lepšia. Mali sme aj šance, ale ťažko sme hľadali prihrávku a pohyby v správnych momentoch." Skúsený Španiel priznal aj citeľnosť absencie Rodriho, s ktorým jeho mužstvo neprehralo 43 stretnutí v rade. "Je to dôležitý hráč, ale keď tam nie je, musíme nájsť spôsob, ako vyhrať bez neho," zhrnul stručne.

"Villans" sa výhrou dostali o dva body práve pred svojho posledného oponenta, najbližšie ich čaká ďalší oriešok v podobe domáceho stretu s Arsenalom. "Citizens" si môžu napraviť chuť a pretrhnúť šnúru bez triumfu na pôde Lutonu.

Tabuľka Premier League.
Tabuľka Premier League.Flashscore