Manchester City podľahol Aston Ville a je až štvrtý, Guardiola prišiel o série

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City podľahol Aston Ville a je až štvrtý, Guardiola prišiel o série
Aktualizované
Bailey rozhodol o výhre Aston Villy.
Bailey rozhodol o výhre Aston Villy.Profimedia
Futbalisti Liverpoolu vyhrali v stredajšom zápase 15. kola anglickej Premier League na pôde posledného tímu tabuľky Sheffieldu United. Fulham vysoko zdolal Nottingham. Manchester City prekvapilo nestačil na Aston Villu.

Brighton - Brentford 2:1

Brighton aj v pätnástom zápase tejto sezóny dokázal streliť i inkasovať gól, čo sa naposledy podarilo Wolverhamptonu ešte počas ročníka 1934/35. Krídelník Mitoma asistenciou prispel už na 19. gól v Premier League, čím sa osamostnil na čele tabuľky japonských hráčov (10+9). 

Vo veku 18 rokov a 239 dní vsietil svoj prvý seniorský gól vo štvrtom súťažnom stretnutí za "čajky" obranca Jack Hinshelwood, ktorý sa stal najmladším strelcom tohto ročníka PL. Úspešná penalta Mbeuma znamenala, že tento útočník sa ako siedmy hráč aktuálnej sezóny PL podieľal na minimálne desiatich góloch (7+3). Zaradil sa k Haalandovi, Salahovi, Watkinsovi, Sonovi, Sakovi a Hwangovi.

Crystal Palace - Bournemouth 0:2

Bournemouth neprehral už štyrikrát po sebe, z toho tretí raz vyhral a mimo súčasnej prvej štvorky má najlepšiu formu v Premier League. O ďalšom úspechu rozhodol netradičný strelec Senesi, ktorý sa presadil prvý raz v sezóne. Stal sa deviatym argentínskym strelcom tohto ročníka PL. Poistku pridal rovnako premiérovým zásahom v ročníku Moore. "Cherries" sa so 16 bodmi dotiahli práve na Crystal Palace.

Fulham - Nottingham 5:0

Krídelník domácich Willian nastúpil na svoj jubilejný 300. zápas v Premier League a stal sa iba štvrtým hráčom z Južnej Ameriky, ktorému sa to podarilo. Pred ním sú Antonio Valencia (325), Pablo Zabaleta (303) a Nolberto Solano (302). Zároveň je prvým Brazílčanom na tejto méte.

Práve on svojou 45. asistenciou v PL prihrával na úvodný gól Iwobiho. Ten zaznamenal druhý presný zásah v ostatných troch stretnutiach. Dvakrát sa presadil mexický útočník Jiménez, v posledných štyroch dueloch má na konte tri góly, pričom predtým sa počas 40 vystúpení trafil len dva razy. Dvakrát sa presadil aj Iwobi, 2x asistoval Pereira.

Fulham potvrdil, že sa dostáva do formy, zaznamenal tretiu najvyššiu výhru v PL. Počas posledných troch stretnutí strelil až jedenásť gólov a aj keď naposledy prehral v Liverpoole, tak takmer bodoval, nestačil v divokej prestrelke 3:4. Predtým porazil Wolves. Slovenský brankár Marek Rodák bol znova iba na lavičke náhradníkov.

Sheffield United - Liverpool 0:2

Obranca Alexander-Arnold si pripísal svoju 75. asistenciu od debutu za áčko Liverpoolu. Spomedzi hráčov klubov Premier League sú na tom lepšie v rámci jedného pôsobiska iba De Bruyne (129) a Salah (80). Angličan zároveň zaknihoval 56. asistenciu v Premier League, čím vyrovnal legendárneho Cantonu.

Mimochodom, tento francúzsky útočník debutoval za Manchester United presne pred 31 rokmi (6. decembra 1991). Prvý gól v tejto sezóne strelil obranca van Dijk. Poistku pridal Szoboszlai. Liverpool sa priebežne posunul na druhé miesto tabuľky, ale prišiel o zraneného Mac Allistera.

"The Reds" vyhrali desiaty zápas Premier League v rade, ktorý sa hral v stredu. Sheffield United prehral proti tomuto súperovi šiesty raz po sebe, skóroval iba raz a ostáva posledný.

Aston Villa - Manchester City 1:0

Aston Villa sa pustila do otvorenej partie a počas prvého polčasu vyslala až trinásť striel, čo je najvyššie číslo proti Manchestru City, odkedy do tímu prišiel Guardiola. Doposiaľ bolo najviac jedenásť v podaní Brightonu a Chelsea, oba stretnutia sa hrali tento rok.

"Villans" sa v závere dokonca dostali do vedenia zásluhou piateho gólu Baileyho. Bývalý hráč Trenčína sa presadil druhý raz v rade. Tretiu asistenciu v ostatných štyroch dueloch zaznamenal Tielemans. Domáci nakoniec vyslali až 22 striel, z toho sedem na bránu. "Citizens" klesli na štvrté miesto, preskočila ich práve Aston Villa, ktorá má o dva body viac.

Birminghamský tím predĺžil domácu šnúru výhier už na štrnásť, zatiaľ čo zároveň ukončil sériu 13 zápasov bez víťazstva proti Manchestru City. Guardiola po trinástich úspechoch proti trénerskému náprotivkovi Emerymu prvý raz prehral. Hostia navyše v Premier League nevyhrali už štyri zápasy, tri remizovali a raz prehrali.

Manchester United - Chelsea 2:1

Prečítajte si samostatný článok zo šlágru 15. kola.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore