Odchod sa nekoná. Xavi ostáva v Barcelone a dodrží zmluvu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Odchod sa nekoná. Xavi ostáva v Barcelone a dodrží zmluvu
Xavi ostáva v Barcelone.
Xavi ostáva v Barcelone.FC Barcelona
Xavi Hernández (42) sa jasne vyjadril, že na konci tejto sezóny opustí Barcelonu. Vedenie klubu však na trhu nenašlo spoľahlivú náhradu. Preto ho nakoniec presvedčilo, aby zostal a dodržal zmluvu, ktorú podpísal do roku 2025.

Xavi oznámil svoj odchod 27. januára po prehre s Villarrealom. Považoval to za potrebné, aby mužstvo získalo nový impulz. Vedenie tak muselo začať hľadať náhradu. Mužstvo medzitým vypadlo z Ligy majstrov po dvojzápase s PSG a cez víkend nezvládlo El Clásico s odvekým rivalom Realom Madrid. Aj napriek tomu bolo zlepšenie evidentné a verejná podpora mužstva, dokonca aj z radov fanúšikov, prinútila prezidenta Laportu a športového riaditeľa Deca situáciu prehodnotiť. Informoval o tom žurnalista Fabrizio Romano.

Podľa správ španielskej mutácie Flashscore Správ sa mimoriadne sa cení aj Xaviho angažovanosť v mládežníckej akadémii vo veľmi ťažkých ekonomických časoch pre klub. Nahor vyleteli hviezdy Lamineho Yamala, Fermína Lópeza, Marca Guiu a Paua Cubarsího. Uvidíme, aké podmienky si Xavi vyžiadal, aby naplnil rok zmluvy, ktorá je platná až do roku 2025.