Oheň na streche Barcelony. Xavi chce do tímu Cancela, Deco má iného favorita

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oheň na streche Barcelony. Xavi chce do tímu Cancela, Deco má iného favorita

 Xavi a Deco zatiaľ nenašli zhodu.
Xavi a Deco zatiaľ nenašli zhodu.Profimedia
Barcelona oficiálne vymenovala Deca (45) do pozície športového riaditeľa len pred týždňom, no už teraz je frustrovaný z manažéra Xaviho Hernándeza (43). Portugalčan bol presvedčený, že klub mal podpísať zmluvu s Ivanom Fresnedom (18), namiesto toho to vyzerá na príchod Joãa Cancela (29).

Deco bol podľa média Sport prekvapený, že mladý Španiel nebol prestupovou prioritou. Verí, že hráč Realu Valladolid má vlastnosti na to, aby poskytoval okamžité výsledky a bol dlhodobou voľbou na krajnej pozícii obrany za relatívne dostupnú cenu.

Xavi sa však viac zaujímal o oveľa skúsenejšieho Cancela, a tak zastavil možnú dohodu s Fresnedom, kým si vo vedení nevyjasnia svoje priority. Zdá sa, že Katalánci sa vzdali pretekov o mladšieho z dvojice spomínaných.

Všetko nasvedčovalo tomu, že Deco sa k zisku Fresnedu nielen priblížil, ale od dosiahnutia dohody ho v júli 2023 delil len posledný krok. Predtým však riaditeľ Mateu Alemany odcestoval do Villarrealu rokovať o príchode Juana Foytha, no stretol sa s odmietnutím. Alemany však vedel, že barcelonský tréner preferoval práve Foytha.

Situácia mohla zohrať úlohu v odchode Alemanyho, pričom Deco údajne požadoval úplnú moc nad prestupovým oddelením. Bývalý hráč Barcelony, Chelsea či Porta vraví o premárnenej príležitosti a nie je spokojný s kúpou Cancela prevyšujúcou 30 miliónov eur.