Oslabená Valencia bojovala, napokon ju zostrelil hetrikový hrdina Lewandowski

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oslabená Valencia bojovala, napokon ju zostrelil hetrikový hrdina Lewandowski

Lewandowski bol hviezdou zápasu.
Lewandowski bol hviezdou zápasu.Profimedia
Futbalisti Barcelony uspeli v dohrávke 33. kola najvyššej španielskej súťaže na svojom trávniku nad Valenciou. Blaugranas tak patrí v tabuľke 2. miesto s 11-bodovou stratou na prvý Real Madrid. Valencia je ôsma.

Barcelona - Valencia 4:2

Domáci potrebovali po vypadnutí z Ligy majstrov a závahaní v El Clásicu zvíťaziť, keďže v sobotu ich čaká šláger s Gironou o druhú priečku tabuľky. Do vedenia ich poslal svojím piatym ligovým gólom v sezóne Fermín López, Valencia sa však vrátila do hry zásluhou svojho najlepšieho strelca Huga Dura, ktorý má na konte už 13 presných zásahov.

Následne sa nevyznamenal Ronald Araújo, ktorý fauloval v pokutovom území a Pepelu sa z bieleho bodu nemýlil. Uruguajčan videl v tejto sezóne vo všetkých súťažiach dve červené karty, zavinil dve penalty a urobil dve chyby vedúce ku gólom, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov La Ligy.

Katalánci tak odchádzali do šatne za nepriaznivého stavu 1:2. Barcelona navyše inkasovala dva góly v prvom polčase domáceho zápasu vo všetkých súťažiach už druhýkrát v tejto sezóne (aj proti Girone v decembri 2023). Valenciu ale oslabil gólman Mamardašvili, ktorý videl v nadstavenom čase prvého dejstva červenú kartu za ruku mimo vyhradeného územia.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Len štyri minúty po návrate na trávnik skóroval Robert Lewandowski, ktorý bol ústrednou postavou druhého polčasu. Kanonier následne rozvlnil sieť ešte dvakrát, zaznamenal hetrik a ide o suverénne najproduktívnejšieho hráča Blaugranas - v najvyššej súťaži má momentálne na konte 16 gólov a osem asistencií.

Poliak zaznamenal dva zásahy hlavou po rohových kopoch, jeho tím v prebiehajúcej kampani takto skóroval osemkrát, čo je najvyššie číslo od sezóny 2017/18. Tretiu trefu pridal z nádherného priameho kopu. Barcelone svojimi gólmi pomohol k zisku 17 bodov v ročníku.