Romero ako vzor. To, čo je v ňom, musím dostať do ďalších hráčov, hlási Postecoglou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Romero ako vzor. To, čo je v ňom, musím dostať do ďalších hráčov, hlási Postecoglou

Romero skóroval pri prehre Tottenhamu s Arsenalom.
Romero skóroval pri prehre Tottenhamu s Arsenalom.AFP
Cristian Romero (26) si v aktuálnej sezóne vyslúžil aj kritiku, ale manažér Tottenhamu je momentálne iného názoru. Ange Postecoglou (58) si želá, aby sa bojovnosť argentínskeho obrancu stala vzorom pre zvyšok tímu.

Šampión z MS 2022 sa v nedeľu postaral o prvý gól Tottenhamu v londýnskom derby s Arsenalom, keď využil chybu brankára Davida Rayu. Romero však aj napriek svojmu zásahu a skvelému výkonu nedokázal zabrániť prehre, ktorá naštrbila nádeje Spurs na umiestnenie v prvej štvorke.

"Bol vynikajúci. Je to víťaz majstrovstiev sveta. Niečo z toho, čo je v ňom, musím dostať do ďalších hráčov," povedal Postecoglou novinárom o svojom zverencovi.

Tottenham - Arsenal 2:3

Romerova bojovná povaha viedla od jeho príchodu do klubu aj k problémom - v 77 vystúpeniach v Premier League nazbieral 22 žltých kariet a dve červené. Je to však špičkový hráč a Tottenham ho bude potrebovať, ak chce v budúcej sezóne zlepšiť svoje umiestnenie.

Nedeľňajšia prehra vystihla sezónu Spurs. V niektorých momentoch dominovali a hrali kvalitný futbal, ale príliš ľahko ich pokoril klinický Arsenal, ktorý sa udržal v hre o titul. "Výsledok bol sklamaním. Chceli sme vyhrať pre našich priaznivcov a klub. To sa nám nepodarilo a nech si o výkone myslím čokoľvek, stále je to výsledok, ktorý vás definuje," vravel Postecoglou a dodal:

"Myslím si, že náš celkový futbal bol dobrý, slušný. Väčšinu času sme kontrolovali hru, ale to my vieme. Takisto vieme, že sme tím, ktorý to dokáže."

Dva z gólov Gunners padli po rohoch, prvý bol vlastný od Hojbjerga, potom sa presadil Havertz. Medzi týmito zásahmi sa na listinu strelcov zapísal aj Saka. Lodivod Spurs ale povedal, že nie je posadnutý problémami svojho mužstva pri štandardkách.

"Ak by som si myslel, že zlepšenie obrany štandardiek je odpoveďou na to, aby sme preklenuli rozdiel, potom by som do toho vložil všetok svoj čas a úsilie. Ale v tejto situácii sa nenachádzame," vysvetlil bývalý manažér Celticu novinárom.

Tottenham zostáva na piatom mieste so 60 bodmi z 33 zápasov, sedem bodov za štvrtou Aston Villou, ktorá odohrala o dva duely viac. Mužstvo zo severu Londýna teraz okrem iného čakajú aj súboje s Chelsea, Liverpoolom či City.

Tottenham má pred sebou náročnú úlohu.
Tottenham má pred sebou náročnú úlohu.Flashscore