Penalta v 129. minúte a postup. Alavés je po bláznivom závere späť v La Lige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Penalta v 129. minúte a postup. Alavés je po bláznivom závere späť v La Lige

Po ročnej pauze je Alavés späť medzi elitou.
Po ročnej pauze je Alavés späť medzi elitou.@Alavés
Deportivo Alavés si vďaka penaltovému zásahu z posledných chvíľ duelu proti Levante opäť zahrá La Ligu. Spornú hru rukou v pokutovom území domácich preskúmal systém VAR a postupovým hrdinom sa stal Asier Villalibre (25).

Finálový súboj play-off o postup do najvyššej španielskej súťaže nemohol mať vzrušujúcejší koniec či väčšie nervy, drámu a napätie. V záverečných okamihoch predĺženia na Estadio Ciudad de Valencia sa diali veľké veci.

Všetkému však 11. júna predchádzal prvý zápas na štadióne Alavésu, ktorý skončil bezgólovou remízou. Korenie futbalu neprinieslo ani 90 minút odvety na ihrisku Levante, postupujúci sa teda šiel hľadať do predĺženia druhého stretnutia. Presný zásah ale nebol k videniu ani po ďalších 30 minútach.

Štatistiky duelu Levante - Alavés
Štatistiky duelu Levante - AlavésFlashscore

V 121. minúte to mohol zmeniť a o všetkom rozhodnúť domáci Pepelu, ale priamy kop z jeho produkcie mieril iba do hornej konštrukcie brány hostí. Hlavný arbiter síce k predĺženiu pridal tri minúty, na ich konci však Róber Pier zahral rukou vo vlastnej šestnástke a za pomoci VAR nasledovalo dlhé skúmanie tohto momentu.

Rozhodca usúdil, že obranca porušil pravidlá a za smútku priaznivcov Levante nariadil pokutový kop v prospech súpera. Exekúcie sa v neuveriteľnej 129. minúte ujal útočník Asier Villalibre, ponúknutú príležitosť chladnokrvne zužitkoval a po ročnej prestávke posunul svoj tím medzi španielsku elitu. Filmový postup hostí, krutá prehra domácich.

Klub z mesta Vitoria-Gasteiz tak doplnil dvojicu GranadaLas Palmas, ktorá si prienik do La Ligy vybojovala v 42-kolovej základnej časti druhej najvyššej súťaže.